Το PlayStation εξαγόρασε το ιστορικό fighting τουρνουά EVO

Θα παραμείνει ανοιχτό σε όλες τις πλατφόρμες
19 Μαρτίου 2021 13:43
Το PlayStation εξαγόρασε το ιστορικό fighting τουρνουά EVO

Η Sony ένωσε τις δυνάμεις της με τo RTS, το νέο τμήμα της eSports επιχείρησης Endeavor και μαζί αγόρασαν το Evolution Championship Series, το μεγαλύτερο fighting τουρνουά στον κόσμο. Για την ώρα δεν έχουν αποκαλυφθεί οι λεπτομέρειες τις συμφωνίας, οπότε δε γνωρίζουμε το ποσό που ξόδεψαν οι δύο εταιρίες. Οι συνιδρυτές του EVO, Tony και Tom Cannon θα συνεχίσουν τη συνεισφορά τους ως σύμβουλοι.

Η Sony ανακοίνωσε ήδη πως το EVO θα επιστρέψει φέτος σε ψηφιακή μορφή και θα περιλαμβάνει τα Street Fighter 5, Tekken 7, Mortal Kombat 11 και Guilty Gear Strive. Μέχρι στιγμής δεν έγινε καμία αναφορά στο Super Smash Bros., το οποίο εμφανίζεται συνήθως στο EVO. Αυτό ανησύχησε μερικούς παίκτες, αλλά ο business development chief του EVO, Mark Julio, ξεκαθάρισε πως το τουρνουά θα είναι ανοιχτό για όλες τις πλατφόρμες, προσθέτοντας πως το Tekken 7 για παράδειγμα θα τρέχει στο PC.

Το φετινό EVO Online θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 8 Αυγούστου και από τις 13 έως τις 15 του ίδιου μήνα. Οι παίκτες από Ευρώπη, Αμερική και Ασία μπορούν να δηλώσουν ελεύθερα συμμετοχή και οι προκριματικοί αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά.