PSVR στο PS5: Τα νέα χειριστήρια αποκαλύπτονται! - Πρώτες φωτογραφίες

Σφαιρικό σχήμα που θα συζητηθεί και χαρακτηριστικά "DualSense"
18 Μαρτίου 2021 14:47
PSVR στο PS5: Τα νέα χειριστήρια αποκαλύπτονται! - Πρώτες φωτογραφίες

Πριν από ένα μήνα περίπου, η Sony επιβεβαίωσε την ύπαρξη του επόμενης γενιάς PSVR για το PS5 και τώρα ήρθε η στιγμή να αρχίσει δειλά-δειλά την αποκάλυψή του ξεκινώντας από τα χειριστήρια. Mια κίνηση που θυμίζει την αποκάλυψη του PS5 όταν το γνωρίσαμε μέσα από το χειριστήριό του. Και δεν αναφέρουμε τυχαία το DualSense, καθώς στα σπλάχνα του μοιράζεται πολλές από τις λειτουργίες που το κατέστησαν τόσο εντυπωσιακό και αγαπητό, όπως adaptive triggers και απτική ανάδραση

Αρκετά ενδιαφέρον είναι και ο σχεδιασμός του PSVR 2 -όπως αναφέρεται ανεπίσημα το ίντερνετ σε αυτό, που η Sony χαρακτηρίζει "σφαιρικό" επιτρέποντας σε ένα ακόμη πιο φυσικό κράτημα και ελευθερία κινήσεων, με γνώμονα φυσικά την εξαιρετική εργονομία. Για αυτό το κομμάτι η Sony αναφέρει πως έκανε δεκάδες δοκιμές σε διαφορετικά μεγέθη χεριών για τον σχεδιασμό του νέου PSVR χειριστηρίου, εκμεταλλευόμενη και την τεχνογνωσία από όλα τα προηγούμενα PlayStation χειριστήρια. 

Απολαύστε όμως παρακάτω τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες που δημοσίευσε η Sony για τα νέας γενιάς χειριστήρια του PSVR, τα οποία θυμίζουν αυτά ανταγωνιστικών VR headsets όπως της Valve και της Oculus:

Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύουν τα δάχτυλά σας χωρίς να τα ακουμπάτε σε συγκεκριμένες περιοχές για τον δείκτη, τον αντίχειρα κ.ο.κ., ενώ το tracking, δηλαδή η συνεχής ανίχνευση τους από το νέο VR headset, θα γίνεται μέσα από τον δαχτύλιο στο κάτω μέρος του χειριστηρίου.

Δεκάδες developers αναμένεται να λάβουν τα πρωτότυπα και να αρχίζουν να σκαλίζουν τις δυνατότητες τους και να πειραματίζονται. Τέλος, η Sony υπόσχεται πως έχει ακόμη πολλά να μας δείξει για το επόμενης γενιάς PSVR στο PS5, οπότε μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.