Fan έφτιαξε τα βασανιστικά loadings του GTA Online και η Rockstar του έδωσε $10.000

Κυκλοφόρησε ήδη το fix του για την PC έκδοση
16 Μαρτίου 2021 19:20
Fan έφτιαξε τα βασανιστικά loadings του GTA Online και η Rockstar του έδωσε $10.000

Όπως ανακοίνωσε η Rockstar, ένα ολοκαίνουριο update για το Grand Theft Auto Online μόλις κυκλοφόρησε στο PC, βελτιώνοντας δραματικά τα βασανιστικά μεγάλα loading times του παιχνιδιού.

Το αξιοσημείωτο είναι πως αυτό το bug ανακαλύφθηκε από έναν gamer-προγραμματιστή που στον ελεύθερο χρόνο του αποφάσισε να "σκαλίσει" τον κώδικα του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, ο ‘t0st’ επιβεβαίωσε πως το παιχνίδι κάνει σχεδόν 2 δισεκατομμύρια (στην πλειοψηφία άχρηστους) ελέγχους που καθυστερούν την εκτέλεση του κώδικα και κάνουν τα loading times να φτάνουν μέχρι και τα έξι λεπτά σε ακραίες περιπτώσεις. Ο προγραμματιστής δεν έμεινε εκεί και ετοίμασε και ένα δικό του fix, το οποίο έριξε το loading από τα έξι λεπτά στο ένα λεπτό και 50 δευτερόλεπτα, βελτίωση δηλαδή της τάξεως του 70%.

Η ενημέρωση έχει ήδη κυκλοφορήσει για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και η επίσημη ανάρτηση της Rockstar ευχαριστεί τον χρήση για τη συνεισφορά του. Όπως αποκάλυψε ο ‘t0st’ στο blog του, η Rockstar δεν στάθηκε μόνο στις τυπικές ευχαριστίες και τον επιβράβευσε με 10 χιλιάδες δολάρια για τη συνεισφορά του.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την ανακάλυψή του πατώντας εδώ.