Αποκλειστικά στο Xbox τα μελλοντικά Bethesda παιχνίδια – Οριστική απάντηση Spencer

Τέλος στις εικασίες
11 Μαρτίου 2021 21:13
Αποκλειστικά στο Xbox τα μελλοντικά Bethesda παιχνίδια – Οριστική απάντηση Spencer

Οι εικασίες και οι συζητήσεις που επικρατούν μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς-μαμούθ της ZeniMax από τη Microsoft έναντι 7.5 δισεκατομμυρίων, μπορούν να λάβουν τέλος. Ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, ήρθε να δώσει μια οριστική απάντηση σχετικά με την αποκλειστικότητα των παιχνιδιών της Bethesda.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του live σόου ‘Bethesda Joins Xbox – Roundtable’, ο Phil Spencer επιβεβαίωσε πως η εξαγορά έγινε με στόχο την κυκλοφορία αποκλειστικών παιχνιδιών μόνο για τις πλατφόρμες που έχουν Xbox Game Pass. Ωστόσο, το Xbox δεσμεύτηκε να τηρήσει τις συμφωνίες που έχουν ήδη υπογραφεί, καθώς και να υποστηρίξει παιχνίδια που είναι ήδη διαθέσιμα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι μελλοντικοί τίτλοι της Bethesda θα έρθουν μόνο στο PC, στις Xbox κονσόλες και τις streaming υπηρεσίες της Microsoft. Συγχρόνως, τα Deathloop και GhostWire: Tokyo που είναι προγραμματισμένα για το PS5 δε θα ακυρωθούν, ενώ παιχνίδια-υπηρεσίες όπως το Fallout 76 που είναι ήδη διαθέσιμα στο PlayStation δε θα απομακρυνθούν και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις.

Ακολουθεί μεταφρασμένο, το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεων του Phil Spencer:

Ακούω τα podcasts και όλες τις ερωτήσεις, οπότε θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο ξεκάθαρος μπορώ, γιατί αυτό πιστεύω πως είναι και δίκαιο. Προφανώς δεν μπορώ να καθίσω εδώ και να πω πως όλα τα παιχνίδια της Bethesda θα είναι αποκλειστικά, γιατί αυτό δεν είναι αλήθεια. Υπάρχουν υπογεγραμμένα συμβόλαια τα οποία θα τιμήσουμε, όπως κάνουμε πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. Επίσης, έχουμε παιχνίδια που υπάρχουν ήδη σε άλλες πλατφόρμες και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε αυτά τα παιχνίδια στις πλατφόρμες που είναι ήδη. Υπάρχουν κοινότητες παικτών. Αγαπάμε αυτές τις κοινότητες και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αυτές. Ακόμα και στο μέλλον, μπορεί να υπάρχουν πράγματα που έχουν δεσμεύσεις βάση συμβολαίου ή ιστορία σε άλλες πλατφόρμες, τα οποία θα τιμήσουμε.

Ωστόσο, αν είστε κάτοχος Xbox, αυτό που θέλω να γνωρίζετε είναι πως η εξαγορά αυτή αφορά την διάθεση σπουδαίων αποκλειστικών παιχνιδιών, τα οποία κυκλοφορούν μόνο στις πλατφόρμες που υπάρχει το Game Pass. Αυτός είναι ο στόχος μας. Γι’ αυτό το κάνουμε αυτό. Σε αυτά τα θεμέλια βασίζεται η συνεργασία που χτίζουμε. Οι δημιουργικές ικανότητες που θα είμαστε σε θέση να φέρουμε στην αγορά για τους καταναλωτές του Xbox θα είναι οι καλύτερες που έχει δει ποτέ η πλατφόρμα.

Μέσα από τον player που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το σόου, το οποίο εστιάζει στα επόμενα κοινά βήματα του Xbox και της Bethesda.