Το Death Stranding παίζει στο Xbox αλλά όχι έτσι όπως νομίζετε

Όπως και άλλα παιχνίδια του Steam και του Stadia
10 Μαρτίου 2021 12:53
Το Death Stranding παίζει στο Xbox αλλά όχι έτσι όπως νομίζετε

Οι Xbox κονσόλες της Microsoft και ειδικότερα τα Xbox Series X και Xbox Series S έχουν λάβει πολλούς επαίνους για τα backwards compatibility χαρακτηριστικά τους και όπως ήδη γνωρίζαμε υποστηρίζουν τίτλους των Xbox One, Xbox 360 και Original Xbox. Το Δεκέμβριο η retro κοινότητα είχε ανακαλύψει πως οι κονσόλες είναι ικανές να τρέξουν και παιχνίδια των PlayStation 2, PlayStation 1, PSP, Wii, GameCube, Nintendo 64, 3DS, GameBoy, Dreamcast, Saturn και πολλών ακόμη κονσολών.

Στη λίστα αυτή έρχονται να προστεθούν τώρα και οι σύγχρονες streaming υπηρεσίες Google Stadia και Geforce Now. Ναι, οι κάτοχοι Xbox κονσολών μπορούν να χρησιμοποιήσουν πλέον τις κονσόλες τους για να παίξουν παιχνίδια του Steam μέσα από την streaming υπηρεσία της Nvidia. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας το νέο Edge Chromium browser που ήρθε στις κονσόλες μέσα από την πρόσφατη alpha έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος.

Για παράδειγμα, υπάρχει η δυνατότητα να παίξετε το Death Stranding, ένα console exclusive του PlayStation οικοσυστήματος, στο Xbox σας. Φυσικά, οι περιορισμοί του streaming, όπως το αυξημένο input lag υφίστανται και εδώ, αλλά από μόνο του το γεγονός παραμένει εντυπωσιακό.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο του YouTube χρήστη Joe Chip που δοκιμάζει ένα άλλο παιχνίδι του Steam στο Xbox του με τον ίδιο τρόπο, μέσω της streaming υπηρεσίας Geforce Now.