Καθυστερεί το νέο Need for Speed για χάρη του Battlefield

Ανακατατάξεις από την EA
02 Μαρτίου 2021 10:53
Καθυστερεί το νέο Need for Speed για χάρη του Battlefield

Σημαντικές παρασκηνιακές αλλαγές έλαβαν χώρα στην EA, η οποία μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ανακοίνωσε πως το επερχόμενο Need for Speed θα καθυστερήσει. Αντί για το 2021, ο τίτλος θα έρθει τελικά το 2022. Ο λόγος είναι παραδόξως το νέο Battlefield. Η εταιρία επισημαίνει πως η ανάπτυξη παιχνιδιών εξ αποστάσεων λόγω της πανδημίας έχει ως αποτέλεσμα ο χρόνος παραγωγής να είναι σημαντικά αυξημένος. Η DICE, λοιπόν, φαίνεται πως χρειάστηκε βοήθεια για να καταφέρει να κυκλοφορήσει το επόμενο μεγάλο κεφάλαιο της σειράς Battlefield φέτος το φθινόπωρο.

Επομένως, η Criterion έβαλε για λίγο στον πάγο το νέο Need for Speed, το οποίο τραβά χειρόφρενο μέχρι το 2022, για να βοηθήσει τη DICE με την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του Battlefield που προορίζεται για τα τέλη του 2021. Το racing κενό στο lineup της EA θα καλύψει η Codemasters που σημειώνεται πως έχει στα σκαριά πολλαπλές κυκλοφορίες.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της EA:

Το επερχόμενο Battlefield βρίσκεται υπό ανάπτυξη και εξελίσσεται σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, όχι μόνο γι΄ αυτόν τον χρόνο, αλλά και για το μέλλον αυτού του ισχυρού brand. Το project βαδίζει προς το ταχύτερο Alpha του franchise, το gameplay αγγίζει πρωτοφανής κλίμακα και αξιοποιούμε πλήρως την τεχνολογία των κονσολών επόμενης γενιάς. Η ομάδα έχει κάνει απίστευτη δουλειά παρά τις προκλήσεις της εργασίας από το σπίτι. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τη θέση ισχύος μας, να επικεντρωθούμε στην ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας, να δώσουμε στους developers τη δυνατότητα να πετύχουν και να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους παίκτες μας αυτό το φθινόπωρο. Έτσι, κάνουμε μια τολμηρή κίνηση – Η Criterion ενώνει τις δυνάμεις της με την DICE και την DICE L.A. για να επικεντρωθεί στο Battlefield. Η Criterion και η DICE έχουν μια μακρά ιστορία επιτυχημένης συνεργασίας και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα κάνει ένα υπέροχο παιχνίδι ακόμα καλύτερο.

Με την προσθήκη της Codemasters, έχουμε επίσης μια μεγάλη ευκαιρία να επεκτείνουμε την στρατηγική της EA όσον αφορά τα racing παιχνίδια. Η Codemasters έχει πολλαπλές κυκλοφορίες που έχουν δρομολογηθεί για το επόμενο έτος, φέρνοντας στους παίκτες μερικά νέα συναρπαστικά racing παιχνίδια στο οικονομικό έτος 2022. Η Criterion είναι ένα από τα ισχυρότερα racing στούντιο της βιομηχανίας και τα όσα έχει καταφέρει με το επόμενο Need for Speed πραγματικά μας εμπνέουν και θα δώσουν μια νέα πνοή σε ένα από τα δημοφιλέστερα brands μας. Θα δώσουμε στην Criterion το χρόνο έτσι ώστε να κάνει πραγματικότητα το όραμα της και να το παραδώσει το οικονομικό έτος 2023.