Επική γκάφα Twitch: Έριξε επίσημο live των Metallica με μουσική ασανσέρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Για να αποφύγει τα μπλεξίματα με τα copyrights
22 Φεβρουαρίου 2021 08:47
Επική γκάφα Twitch: Έριξε επίσημο live των Metallica με μουσική ασανσέρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα από τα επίσημα κανάλια του Twitch έκανε μια απίστευτη γκάφα ή μάλλον μας έδωσε μια ακόμη απόδειξη για το πόσο ανεξέλεγκτοι έχουν γίνει οι DMCA αλγόριθμοι. Αναλυτικότερα, το επίσημο κανάλι της πλατφόρμας, Twitch Gaming, μετέδιδε ζωντανά πριν λίγες ώρες το BlizzConline event της Blizzard. Κατά τη διάρκεια του σόου, οι Metallica πήραν για λίγο τη σκυτάλη, για να παίξουν ζωντανά μερικά αγαπημένα κομμάτια. Κάπου εδώ τα πράγματα άρχισαν να στραβώνουν.

Ο James Hetfield και η παρέα του ξεκίνησαν μια live εκτέλεση του For Whom the Bell Tolls και μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά τις πρώτες νότες, το Twitch έκοψε τον ήχο από το ίδιο το επίσημο Twitch Gaming κανάλι του, για να αποφύγει την αυτόματη ακύρωση του stream από κάποιο copyright strike, αντικαθιστώντας τον με χαλαρή μουσική ασανσέρ. Το αποτέλεσμα ήταν ξεκαρδιστικό και μπορείτε να το δείτε μέσα από τον player που ακολουθεί.

Για την ιστορία, κάτι αντίστοιχο δε συνέβη στο κανάλι της Blizzard της YouTube, οπού το κοινό μπόρεσε να παρακολουθήσει κανονικά την live εκτέλεση. Παρ' όλ' αυτά, και οι δύο πλατφόρμες έχουν ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα τους δημιουργούς περιεχομένου τον τελευταίο καιρό με τους DMCA αλγορίθμους τους. Ειδικότερα το σύστημα του Twitch ευθύνεται για ένα μεγάλο κύμα bans μέσα στο 2020, το οποίο είχε εξαγριώσει την κοινότητα.

Βέβαια, η ειρωνεία του ότι το Twitch κατέβασε επίσημο stream με τους Metallica από επίσημο δικό του κανάλι κορυφώνεται από το γεγονός ότι στο επίκεντρο βρίσκεται η εν λόγω μπάντα. Οι Metallica είναι μεταξύ των αυστηρότερων όσον αφορά τα copyrights και η αγωγή που έκαναν στο Napster στις αρχές της δεκαετίας του 2000 άνοιξε το δρόμο για τα DMCA συστήματα που ταλαιπωρούν τους δημιουργούς μέχρι σήμερα.