Τα Xbox Series X|S διπλασιάζουν το framerate με τη νέα FPS Boost τεχνολογία (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την ώρα σε επιλεγμένα Backwards Compatible παιχνίδια
17 Φεβρουαρίου 2021 21:33
Τα Xbox Series X|S διπλασιάζουν το framerate με τη νέα FPS Boost τεχνολογία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Microsoft έρχεται να ενισχύσει το Backwards Compatiblility των κονσολών νέας γενιάς της. Αναλυτικότερα, η άκρως εντυπωσιακή Auto HDR τεχνολογία των Xbox Series X και Xbox Series S που μέσω ενός προηγμένου machine learning αλγορίθμου προσφέρει HDR απεικόνιση σε Backwards Compatible παιχνίδια που δε διέθεταν αρχικά το χαρακτηριστικό, αποκτά ένα “αδερφάκι” στο FPS Boost.

Η νέα αυτή τεχνολογία επιτρέπει σε Backwards Compatible παιχνίδια να εκμεταλλεύονται την επιπλέον CPU και GPU απόδοση των Xbox Series X και Xbox Series S και να τρέχουν με διπλάσια ή και σε ορισμένες περιπτώσεις τετραπλάσια απόδοση. Το framerate αυξάνεται από την ίδια την κονσόλα. Επομένως, δε χρειάζεται το παιχνίδι να λάβει patch, ενώ δε χρειάζεται ο developer να πειράξει ούτε μια γραμμή κώδικα.

Για παράδειγμα, το UFC 4 που κυκλοφόρησε πρόσφατα πλέον τρέχει στα 60FPS στα Xbox Series X και Xbox Series S, χάρη στην FPS Boost τεχνολογία.

Η λίστα με τα υποστηριζόμενα παιχνίδια του πρώτου κύματος ακολουθεί παρακάτω:

  • Far Cry 4
  • New Super Lucky’s Tale
  • Sniper Elite 4
  • UFC 4
  • Watch Dogs 2

Η Microsoft επισημαίνει πως πολλά περισσότερα παιχνίδια θα έρθουν στο μέλλον, ενώ με αναβάθμιση λογισμικού των κονσολών σκοπεύει να δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουν τα FPS Boost και Auto HDR αν επιθυμούν να βιώσουν την αρχική εμπειρία.

Οι εμπειρογνώμονες του Digital Foundry έμειναν εντυπωσιασμένοι από την απόδοση των παιχνιδιών, αφού τα 60FPS έμεναν καρφωμένα σχεδόν σε κάθε περίπτωση στο Xbox Series S και στο Xbox Series X δε βρέθηκε ούτε μια στιγμή που να πέφτει η απόδοση.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την αναλυτική τους κάλυψη για περισσότερες λεπτομέρειες.