Το Metro Exodus αναβαθμίζεται ριζικά στα PC, Xbox Series X|S και PS5 με μπόλικο ray-tracing

Αποκαλύφθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες
16 Φεβρουαρίου 2021 10:41
Το Metro Exodus αναβαθμίζεται ριζικά στα PC, Xbox Series X|S και PS5 με μπόλικο ray-tracing

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, τον περασμένο Νοέμβριο η 4A Games είχε αποκαλύψει πως σκοπεύει να αναβαθμίσει τον τεχνικό τομέα του Metro Exodus, με αφορμή την άφιξη των κονσολών νέας γενιάς. Τώρα, η ομάδα ανάπτυξης από την Ουκρανία άνοιξε πλήρως τα χαρτιά της, αποκαλύπτοντας αναλυτικές τεχνικές λεπτομέρειες για τις εκδόσεις των PS5 και Xbox Series X|S, καθώς και την ολοκαίνουργια Metro Exodus PC Enhanced Edition.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, λοιπόν, η 4A επισημαίνει πως το Metro Exodus ήταν μια από τις πρώτες εμπειρίες με ray-tracing στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ωστόσο, η ομάδα δεν αρκέστηκε σε αυτό. Συγκεκριμένα, το στούντιο επιμελήθηκε μια ριζική ανανέωση της 4A Engine μηχανής γραφικών, για να υλοποιήσει τα φιλόδοξα σχέδιά της . Αναλυτικότερα, έχτισε ένα εξ ολοκλήρου νέο Fully Ray Traced Lighting Pipeline, το οποίο έχει πληθώρα από βελτιστοποιήσεις για το Ray Traced Global Illumination και το Emissive Lighting που υπήρχαν ήδη στο παιχνίδι και νέα χαρακτηριστικά, όπως μια Temporal Reconstruction τεχνολογία για την βελτίωση της ανάλυσης.

Όσον αφορά τα PlayStation 5 και το Xbox Series X, το Metro Exodus θα τρέχει σε 4K ανάλυση και 60FPS με πλήρως Ray Traced σύστημα φωτισμού. Το βασικό παιχνίδι και όλα τα expansions θα κάνουν χρήση των Ray Traced Global Illumination (RTGI) και Ray Traced Emissive Lighting τεχνικών που έχει δημιουργήσει το στούντιο. Συγχρόνως, οι χρόνοι φόρτωσης θα είναι μειωμένοι χάρη στους νέους SSDs τους, θα έχουν 4K textures, ενώ διάφορα μοναδικά χαρακτηριστικά των πλατφορμών θα ενσωματωθούν επίσης. Για παράδειγμα, στην Xbox πλευρά θα μειωθεί το input lag χάρη στη νέο χειριστήριο, ενώ θα υπάρχει spatial 3D ήχος και υποστήριξη για το Smart Delivery. Από την άλλη, η έκδοση του PS5 θα έχει ειδικά DualSense χαρακτηριστικά.

Η ομάδα εργάζεται για να φέρει και άλλες βελτιώσεις, όπως FOV slider, ενώ τόνισε πως οι κάτοχοι Xbox Series S δε θα μείνουν παραπονεμένοι, αφού και η μικροσκοπική κονσόλα θα έχει όλα τα next-gen χαρακτηριστικά με πλήρες ray-tracing στα 60 FPS. Το μόνο που έχει θυσιαστεί είναι η ανάλυση που περιορίζεται σε 1080p.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε έναν αναλυτικό πίνακα που παρουσιάζει τα νέα χαρακτηριστικά που θα υποστηρίζει το παιχνίδι στις next-gen κονσόλες και τα PC.

Αξίζει να σημειωθεί πως η PC Enhanced Edition θα υποστηρίζει επιπλέον Advanced Ray Traced Reflections που δεν υπάρχουν στις κονσόλες, ενώ οι κάτοχοι Nvidia καρτών θα μπορούν να εκμεταλλευτούν και το DLSS 2.0.

Όσοι έχουν ήδη στην κατοχή τους το παιχνίδι σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, θα λάβουν δωρεάν την next-gen αναβάθμιση, πάντα στο πλαίσιο του ίδιου οικοσυστήματος.