Σε δημοπρασία τα κλεμμένα αρχεία των Cyberpunk 2077 και Witcher 3 από το hack της CD Projekt

Σύμφωνα με νέες αναφορές
11 Φεβρουαρίου 2021 12:12
Σε δημοπρασία τα κλεμμένα αρχεία των Cyberpunk 2077 και Witcher 3 από το hack της CD Projekt

Όπως σας ενημερώσαμε, πέρα από την κατακραυγή και τις νομικές επιπτώσεις που είχε η προβληματική κυκλοφορία του Cyberpunk 2077, η CD Projekt βρέθηκε αντιμέτωπη και με ένα τεράστιο hack πριν μερικές ώρες. Αναλυτικότερα, hackers κρυπτογράφησαν τους servers της εταιρίας και ζητούσαν λύτρα για να μη δημοσιεύσουν τα απόρρητα έγγραφα και άλλα αρχεία της.

Η πολωνική εταιρία δήλωσε πως δε σκοπεύει να ενδώσει, τονίζοντας:

Δεν θα ενδώσουμε στις απαιτήσεις ούτε θα διαπραγματευτούμε μαζί του, γνωρίζοντας ότι αυτό μπορεί τελικά να οδηγήσει στη δημοσιοποίηση των δεδομένων που έχουν αποκτηθεί.

[…]

Έχουμε ήδη προσεγγίσει τις αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και του Πρόεδρου του Γραφείου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, καθώς και ειδικούς εγκληματολόγους πληροφορικής και θα συνεργαστούμε στενά μαζί τους, προκειμένου να διερευνήσουμε πλήρως το περιστατικό.

Τελικά οι hackers φαίνεται πως σκοπεύουν να κρατήσουν το λόγο τους και όπως μεταφέρει το Eurogamer και το Tom's Hardware, έβαλαν σε δημοπρασία τον πηγαίο κώδικα του Cyberpunk 2077 και της ακυκλοφόρητης next-gen έκδοσης του Witcher 3. Η αρχική προσφορά για το σύνολο των αρχείων ξεκινά από τα $1000. Συγχρόνως, ο πηγαίος κώδικας του Gwent φαίνεται πως έχει διαρρεύσει ήδη στο διαδίκτυο.

Η CD Projekt δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τη νέα αυτή εξέλιξη.