Το μέλλον του Anthem θα αποφασιστεί αυτή την εβδομάδα

Θα τραβήξει την πρίζα η EA;
09 Φεβρουαρίου 2021 20:13
Το μέλλον του Anthem θα αποφασιστεί αυτή την εβδομάδα

Όπως μεταφέρει ο έμπιστος δημοσιογράφος του Bloomberg, Jason Schreier, το μέλλον του Anthem θα αποφασιστεί μέσα σε αυτή την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, επικαλούμενος τρεις διαφορετικές πηγές, ο Jason μεταφέρει πως η EA έχει δρομολογήσει ένα meeting μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, για να αποφασίσει αν θα συνεχίσει τις προσπάθειες αναγέννησης του αποτυχημένου Games as a Service τίτλου.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Anthem έκανε το ντεμπούτο του τον Φεβρουάριο του 2019, αποσπώντας ‘χλιαρά’ reviews από τους κριτικούς και παράπονα από τους παίκτες. Η ενεργή του κοινότητα συρρικνώθηκε σχεδόν αμέσως, με την BioWare να έχει σταματήσει εδώ και μήνες την ουσιαστική υποστήριξη. Αντ’ αυτού, το ιστορικό στούντιο αφιέρωσε μια μικρή εσωτερική ομάδα που δουλεύει εδώ και μήνες στο ‘Anthem Next’. Πρόκειται για μια μεγάλη αναθεώρηση του project, με βάση το αυστηρό feedback.

Από τότε βέβαια, πολλά σημαντικά μέλη της BioWare, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της, έχουν αποχωρήσει, προκαλώντας αβεβαιότητα για το μέλλον τόσο του Anthem όσο και του στούντιο γενικότερα. Μάλιστα, μέχρι και ο CEO της EA έσπευσε να καθησυχάσει τους επενδυτές με δηλώσεις του.

Τώρα, η EA ετοιμάζεται να αξιολογήσει την πρόοδο που έχει κάνει η ομάδα περίπου 30 ατόμων που εργάζεται στο Anthem Next, για να αποφασίσει αν θα εγκαταλείψει μια για πάντα το project. Το δημοσίευμα αναφέρει πως χρειάζεται τουλάχιστον τριπλάσιο εργατικό δυναμικό και περισσότερο budget για να παραχθεί το απαραίτητο περιεχόμενο και να ολοκληρωθεί η προσπάθεια. Το κατά πόσο είναι πρόθυμη η EA να κάνει μια τέτοια κίνηση θα το μάθουμε, όπως όλα δείχνουν, παρά πολύ σύντομα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η BioWare εργάζεται παράλληλα στα νέα κεφάλαια των Dragon Age και Mass Effect franchises, καθώς και στο επερχόμενο Mass Effect Legendary Edition.

Tags: