Το MLB The Show 21 είναι επίσημα το πρώτο PlayStation παιχνίδι σε Xbox κονσόλες

Και θα έχει μάλιστα και cross-platform χαρακτηριστικά
02 Φεβρουαρίου 2021 10:50
Το MLB The Show 21 είναι επίσημα το πρώτο PlayStation παιχνίδι σε Xbox κονσόλες

Η διαρροή που σας μεταφέραμε ήταν έγκυρη. Το PlayStation αποκάλυψε και επίσημα πως θα κυκλοφορήσει το πρώτο του παιχνίδι στο Xbox. Ο λόγος γίνεται για το MLB The Show 21, το οποίο αναπτύσσεται από την ομάδα των PlayStation Studios στο San Diego και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20 Απριλίου για PS5, PS4, Xbox One και Xbox Series X | S. Το αξιοσημείωτο είναι πως το παιχνίδι θα υποστηρίζει και cross-platform multiplayer, όποτε όλοι οι παίκτες θα μπορούν να παίζουν μαζί ανεξαρτήτως κονσόλας, ενώ θα υποστηρίζει και cross-progression, πράγμα που σημαίνει πως κάποιος θα μπορεί να μεταφέρει την πρόοδο του από το PlayStation στο Xbox ή το αντίστροφο.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης, ο Ramone Russell, game designer και online community manager του San Diego Studio, δήλωσε:

Θέλουμε να ευχαριστούμε τους πάντες στα PlayStation, Xbox, Major League Baseball, Major League Baseball Players Association και San Diego Studio που έβαλαν τα δυνατά τους για να φέρουν το MLB The Show σε περισσότερους παίκτες.

Μπορεί να έχουμε να κάνουμε με έναν τίτλο που δεν απολαμβάνει ιδιαίτερη δημοφιλία στην Ελλάδα, μιας και απευθύνεται στους λάτρεις του μπέιζμπολ, ωστόσο είναι σίγουρα μια σημαντική κίνηση για τη βιομηχανία γενικότερα, δείχνοντας την πιο ανοιχτή προσέγγιση που μάλλον θα ακολουθήσουν οι εταιρίες στο μέλλον. Πρόσφατα η Sony έφερε την αποκλειστικότητα του PS4, Horizon: Zero Dawn, και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ τώρα θα κυκλοφορήσει και το πρώτο της παιχνίδι στο Xbox.

Για την ιστορία και η Microsoft έχει κυκλοφορήσει και αυτή παιχνίδια της στις PlayStation κονσόλες στο παρελθόν, όπως το Minecraft και το Minecraft Dungeons.