Ο Gabe Newell πιστεύει πως οι διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή θα αλλάξουν το gaming

Με εμπειρίες που θα ξεπερνούν την πραγματικότητα
01 Φεβρουαρίου 2021 10:27
Ο Gabe Newell πιστεύει πως οι διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή θα αλλάξουν το gaming

Ο ιδρυτής της Valve, Gabe Newell, περνά το χρόνο του στη Νέα Ζηλανδία από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία και τελευταία φαίνεται πως τον απασχολεί ιδιαίτερα ο οραματισμός σχετικά με την εξέλιξη του μέσου των βιντεοπαιχνιδιών. Συγκεκριμένα, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο 1 NEWS, ο Newell αναφέρθηκε στις διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή που έχουν τις προοπτικές να αλλάξουν για πάντα το gaming, με εμπειρίες που θα κοντράρουν την πραγματική ζωή.

Πιο αναλυτικά, ο Newell αποκάλυψε πως η Valve εργάζεται με OpenBCI headsets, με στόχο να αναπτύξει μια open-source πλατφόρμα που θα κάνει ευκολότερη για τους develeopers την ερμηνεία των σημάτων που έρχονται από τους εγκεφάλους των παικτών. Η πιο απλή εκδοχή αυτής της τεχνολογίας θα μπορούσε να επιτρέψει στους developers να καταλάβουν αν κάποιος απολαμβάνει το παιχνίδι που παίζει ή όχι, για να προσαρμόσουν κατάλληλα την εμπειρία.

Ωστόσο, ο ισχυρός άνδρας της Valve τονίζει ότι μια πιο φιλόδοξη ιδέα δε θα αρκούνταν στην ανάγνωση και θα συμπεριλάμβανε και την αποστολή σημάτων στους εγκεφάλους των παικτών. Όπως επισήμανε, αυτή τη στιγμή οι gaming εμπειρίες μας περιορίζονται από το σώμα μας και τα περιφερειακά που υπάρχουν στην αγορά. Η απευθείας επικοινωνία με τον εγκέφαλο ενός παίκτη θα μπορούσε να ανοίξει πολλές περισσότερες πιθανότητες που θα ξεπερνούσαν την πραγματική ζωή.

Η πραγματική ζωή θα μοιάζει επίπεδη, άχρωμη και θολή σε σύγκριση με τις εμπειρίες που θα μπορείς να δημιουργήσεις στο μυαλό των παικτών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φιλόδοξο όραμα του Newell μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξή του μέσα από τον player που ακολουθεί παρακάτω.