Το Hitman 3 κάλυψε τα κόστη ανάπτυξής του μέσα σε μια εβδομάδα

Κερδοφόρος ο τίτλος της IO Interactive
30 Ιανουαρίου 2021 10:08
Το Hitman 3 κάλυψε τα κόστη ανάπτυξής του μέσα σε μια εβδομάδα

Πέρα από τις εξαιρετικές κριτικές που έλαβε το Hitman 3, το παιχνίδι φαίνεται πως διαγράφει και μια εξίσου καλή εμπορική πορεία. Συγκεκριμένα, πριν από αρκετές ημέρες σας είχαμε μεταφέρει πως ο stealth τίτλος κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή των UK Charts, ενώ πραγματοποίησε και το μεγαλύτερο ψηφιακό ντεμπούτο στην ιστορία του franchise.

Τώρα, έγινε γνωστό πως ο τίτλος ήταν κερδοφόρος μέσα στην πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του, καλύπτοντας πλήρως τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την ανάπτυξή του. Ο CEO της IO Interactive, Hakan Abrak, μίλησε σχετικά με το θέμα στο GamesIndustry.biz, τονίζοντας:

Είμαστε πολύ χαρούμενοι με το ταξίδι του Hitman 3. Είναι ένα project που δημιουργήθηκε με αγάπη τόσο από όλους εμάς εδώ στο στούντιο όσο και από τους fans. Όντας ο developer και ο publisher, είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που μπορούμε να αποκαλύψουμε πως το Hitman 3 είναι ήδη κερδοφόρο. Έχουμε ανακτήσει το σύνολο των χρημάτων που χρειάστηκε το project μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Αυτό μας φέρνει σε μια πολύ καλή θέση και θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε με αυτοπεποίθηση τα φιλόδοξα σχέδιά που έχουμε για τα μελλοντικά projects μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Hitman 3 είναι το πρώτο βασικό κεφάλαιο της σειράς, το οποίο έγινε self-publish από την ίδια την IO Interactive. Ο Abrak επισήμανε πως η επιλογή να κρατήσουν το marketing και το PR κοντά στην ομάδα ανάπτυξης ήταν τεράστιο όφελος.

Καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα παιχνίδι που οι παίκτες μας θα αγαπήσουν και να τους το προσφέρουμε με τον πιο άμεσο δυνατό τρόπο. Αναπτύχθηκε και έγινε publish από την IOI. Εστιάζοντας από νωρίς σε αυτό, μείναμε σε ένα μονοπάτι που όλοι πιστεύαμε. Όλοι στο στούντιο είχαν ένα κοινό όραμα για το παιχνίδι και ξέρουν το σύμπαν του Hitman καλύτερα από τον καθένα.

Αυτός ο συνδυασμός μας καθιστά πολύ αποτελεσματικούς ως publisher, επειδή είχαμε τις δημιουργικές και αναπτυξιακές ομάδες μας να συνεργάζονται στενά με τα τμήματα του publishing και του marketing καθ’ όλη τη διάρκεια του project. Χρειαζόμασταν αυτή τη συνεργασία, γιατί όλοι θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ποιοτικό προϊόν.

Το HITMAN 3 κυκλοφορεί από τις 20 Ιανουαρίου για τα PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Google Stadia, Nintendo Switch και PC (μέσω του Epic Games Store).