Ανυπομονείτε να φτάσει το PS5, το Series X ή νέα GPU σας; Κακά μαντάτα από την AMD

Μάλλον θα χρειαστεί αρκετή ακόμη υπομονή
28 Ιανουαρίου 2021 12:57
Ανυπομονείτε να φτάσει το PS5, το Series X ή νέα GPU σας; Κακά μαντάτα από την AMD

Όπως φαίνεται, το ζήτημα με την περιορισμένη διαθεσιμότητα των PlayStation 5, Xbox Series X | S και των νέων καρτών γραφικών, δε θα επιλυθεί σύντομα, όπως άφησε να εννοηθεί η AMD. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Tom's Hardware, η εταιρία ανακοίνωσε τα αποτέλεσμά της για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, αποκαλύπτοντας πως έσπασε ρεκόρ χάρη στην τρομερή δημοφιλία των Ryzen επεξεργαστών της, των νέων RX 6000 καρτών γραφικών και φυσικά χάρη στις κονσόλες νέας γενιάς που όλες είναι εξοπλισμένες με AMD hardware.

Ωστόσο, στο πλαίσιο αυτό, η CEO της AMD, Lisa Su, επιφύλασσε μερικά δυσάρεστα νέα για τους καταναλωτές. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως θα χρειαστεί αρκετή υπομονή μέχρι η προσφορά να φτάσει να καλύψει τη ζήτηση. Η Su τόνισε πως οι next-gen κονσόλες και τα φθηνότερα PC hardware εξαρτήματα θα χρειαστούν τον περισσότερο χρόνο, καθώς η ζήτηση είναι υπερβολική. Η CEO άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η διαθεσιμότητα για τις ακριβότερες GPUs να επιστρέψει νωρίτερα στα φυσιολογικά επίπεδα, αλλά το υψηλόβαθμο στέλεχος δεν έδωσε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία. Αυτό που αναφέρθηκε είναι πως το στοκ θα αυξηθεί στο δεύτερο μισό του 2021, καθώς η εταιρία καταβάλει προσπάθειες για να μεγιστοποιήσει τον αριθμό των τεμαχίων που μπορεί να παράγει.

Για την ιστορία, σε παρόμοια κατάσταση έχει βρεθεί και η Nvidia, η οποία παλεύει για να καλύψει την τεράστια ζήτηση των RTX 3000 καρτών, δηλώνοντας πως η κατάσταση μάλλον δε θα βελτιωθεί μέχρι τον Απρίλιο. Ενδεχομένως αυτό να είναι ένα ρεαλιστικό χρονικό πλαίσιο και για την AMD.