Δε θα αλλάξουν τελικά οι τιμές του Xbox Live Gold – Η Microsoft ζητά δημοσίως συγνώμη

Αφαιρείται και ο περιορισμός για τα free-to-play παιχνίδια
23 Ιανουαρίου 2021 08:18
Δε θα αλλάξουν τελικά οι τιμές του Xbox Live Gold – Η Microsoft ζητά δημοσίως συγνώμη

Όπως σας ενημερώσαμε, πριν μερικές ώρες η Microsoft ανακοίνωσε μια τσουχτερή αύξηση τιμής για το Xbox Live Gold που ήθελε οι συνδρομητές να πληρώνουν διπλάσια χρήματα ετησίως. Η εταιρία δέχτηκε σφοδρή κριτική για την απόφασή της, με το θέμα να παίρνει διαστάσεις στα social media.

Εν τέλει, η ομάδα του Xbox έρχεται τώρα να αναιρέσει την απόφασή της, ανακοινώνοντας πως οι τιμές του Xbox Live Gold παγκοσμίως θα παραμείνουν ως έχουν. Μάλιστα, θα αφαιρεθεί και ο περιορισμός που υπήρχε για τα free-to-play παιχνίδια, πράγμα που σημαίνει πως οι κάτοχοι της κονσόλας θα μπορούν να παίξουν multiplayer τίτλους όπως το Fortnite, χωρίς να χρειάζονται Xbox Live Gold συνδρομή.

Ακολουθεί η απολογία που δημοσίευσε η Microsoft στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Σήμερα τα θαλασσώσαμε και είχατε δίκιο που μας το επισημάνατε. Η σύνδεση και το παιχνίδι με φίλους είναι ζωτικό μέρος του gaming και αποτύχαμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των παικτών που βασίζονται σε αυτό κάθε μέρα. Ως αποτέλεσμα, αποφασίσαμε να μην αλλάξουμε τις τιμές του Xbox Live Gold.

Μετατρέπουμε αυτή τη στιγμή σε μια ευκαιρία να φέρουμε το Xbox Live πιο κοντά στο όραμά μας που θέλει τον παίκτη στο κέντρο της εμπειρίας του. Έτσι, δε θα χρειάζεστε πλέον συνδρομή Xbox Live Gold για να παίξετε free-to-play παιχνίδια στις Xbox κονσόλες. Εργαζόμαστε σκληρά για να κάνουμε πραγματικότητα αυτήν την αλλαγή το συντομότερο δυνατόν μέσα στους επόμενους μήνες.

Αν είστε ήδη μέλος του Xbox Live Gold θα παραμείνετε στην ίδια τιμή ανανέωσης. Τα νέα και τα υπάρχοντα μέλη μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν το Xbox Live Gold στις ίδιες τιμές που πληρώνουν και σήμερα.

Αυτό σημαίνει πως και οι τιμές στην Ελλάδα θα παραμείνουν ως έχουν, δηλαδή με τον 1 μήνα να κοστίζει 6,99 €, τους 3 μήνες να κοστίζουν €19,99, τους έξι μήνες να κοστίζουν €39,99 και την ετήσια συνδρομή να ζητά €59,99.