Το GTA 6 μάλλον θα έχει επόμενης γενιάς AI – Η Rockstar πατένταρε νέα τεχνολογία

Φουντώνουν ξανά οι φήμες
21 Ιανουαρίου 2021 12:02
Το GTA 6 μάλλον θα έχει επόμενης γενιάς AI – Η Rockstar πατένταρε νέα τεχνολογία

Όσο επικρατεί σιγή ιχθύος για το GTA 6 από την πλευρά της Rockstar, τόσο πιο ανυπόμονη γίνεται η κοινότητα που συνεχίζει να ανακαλύπτει νέα στοιχεία για τον άκρως αναμενόμενο τίτλο. Αναλυτικότερα, αυτή τη φορά ο χρήστης του Reddit, ElementNo28, ανακάλυψε μια άκρως ενδιαφέρουσα πατέντα που κατοχύρωσε η Take-Two για μια AI τεχνολογία επόμενης γενιάς.

Οι εφευρέτες της πατέντας είναι ο Associate Director of Tech της Rockstar, David Hynd, καθώς και ο Lead AI Programmer της Rockstar, Simon Parr, οπότε σίγουρα η τεχνολογία αφορά κάποιο project της εταιρίας.

Περνώντας, λοιπόν, σε λεπτομέρειες, η πατέντα ονομάζεται ‘System And Method For Virtual Navigation In A Gaming Environment’. Όπως φανερώνει και το όνομά της, πρόκειται για ένα σύστημα που θα διαχειρίζεται την AI των NPC χαρακτήρων και εστιάζει κυρίως στην οδήγηση. Μεταξύ άλλων, η εταιρία ετοιμάζει ένα επόμενης γενιάς σύστημα για τη διαχείριση της κίνησης στους δρόμους. Κάθε NPC θα έχει διαφορετικό “οδηγικό χαρακτήρα”, με δικό του στυλ επιτάχυνσης, άλλη μέγιστη ταχύτητα και άλλους χρόνους φρεναρίσματος.

Παράλληλα, μέσα από το νέο σύστημα, τα αυτοκίνητα θα συμπεριφέρονται πιο φυσικά σε αναπάντεχες καταστάσεις, αν για παράδειγμα κάτι μπλοκάρει το δρόμο μπροστά, θα μπορούν να μειώσουν ταχύτητα εκ των προτέρων και να ψάξουν για εναλλακτική διαδρομή για να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα. Τα αυτοκίνητα επίσης θα σχεδιάζουν «εξυπνότερα» τη διαδρομή του γενικότερα, αλλάζοντας για παράδειγμα νωρίτερα λωρίδα αν θέλουν να φύγουν από τον αυτοκινητόδρομο. Τέλος, το νέο σύστημα θα δημιουργεί πιο οργανική κίνηση στην πόλη, με ρεαλιστικά μποτιλιαρίσματα και αντιπροσωπευτική, πυκνή κίνηση ανάλογα το δρόμο που οδηγείτε.

Για την ιστορία, και στο παρελθόν έχουμε μάθει πληροφορίες για τα Red Dead Redemption και Red Dead Redemption 2 μέσα από πατέντες που είχε κατοχυρώσει η εταιρία. Δεν είναι απίθανο, λοιπόν, να δούμε αυτή τη νέα τεχνολογία στο επόμενο παιχνίδι της Rockstar Games, το οποίο φημολογείται πως είναι το Grand Theft Auto VI.

Για οτιδήποτε νεότερο μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.

Tags: