Αυτά είναι τα δέκα παιχνίδια που συζητήθηκαν περισσότερο στο Twitter το 2020

Ενδιαφέροντα στατιστικά για τη χρονιά που πέρασε
15 Ιανουαρίου 2021 11:28
Αυτά είναι τα δέκα παιχνίδια που συζητήθηκαν περισσότερο στο Twitter το 2020

Το 2020 μπορεί να ήταν μια δύσκολη χρονιά, αλλά το gaming κατάφερε να γνωρίσει πρωτόγνωρη άνθηση, αφού εκατομμύρια παίκτες στράφηκαν στο χόμπι για να περάσουν το χρόνο τους στην καραντίνα. Τώρα, το πασίγνωστο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twiter έρχεται να αποκαλύψει τα δέκα παιχνίδια που συζήτησαν περισσότερο οι παίκτες τη χρονιάς που πέρασε.

Η πρωτιά ανήκει στο ασταμάτητο Animal Crossing: New Horizons που φέτος σημείωσε πρωτόγνωρη επιτυχία. Στη λίστα βλέπουμε επίσης πολλούς mobile τίτλους, κάτι που εξηγείται από την τρομερή δημοφιλία της social media πλατφόρμας στο ασιατικό κοινό, με την Ιαπωνία να είναι η χώρα με τα περισσότερα tweets.

Ακολουθούν τα δέκα παιχνίδια που συζητήθηκαν περισσότερο στο Twitter το 2020.

  1. Animal Crossing: New Horizons (@animalcrossing)
  2. Fate/Grand Order (@fgoproject)
  3. Disney: Twisted-Wonderland (@twst_jp)
  4. Final Fantasy (@FinalFantasy)
  5. Fortnite (@fortnitegame)
  6. Ensemble Stars! (@ensemble_stars)
  7. Knives Out (@game_knives_out)
  8. Genshin Impact (@GenshinImpact)
  9. Apex Legends (@PlayApex)
  10. Identity V (@IdentityVJP)

Στα gaming events ξεχώρισαν τα The Game Awards 2020, ενώ το PlayStation ήταν αυτό που ακολούθησαν περισσότεροι μέσα στο έτος, αμέσως μετά τα γενικότερα θέματα, όπως τα ‘gaming news’. Μάλιστα, ήταν συνολικά χρονιά ρεκόρ για το μέσο, με πάνω από 2 δισεκατομμύρια gaming tweets.

Ακολουθούν όλες οι λίστες που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αφορούν διάφορα στατιστικά της gaming βιομηχανίας για τη χρονιά που πέρασε.