Η EA έχασε τα αποκλειστικά δικαιώματα για τα Star Wars παιχνίδια, αλλά…

Ξεκαθαρίζει την κατάσταση η αμερικανική εταιρία
14 Ιανουαρίου 2021 11:08
Η EA έχασε τα αποκλειστικά δικαιώματα για τα Star Wars παιχνίδια, αλλά…

πως σας ενημερώσαμε πριν από μερικές ημέρες, η Disney αναγέννησε την Lucasfilm Games, η οποία είναι πλέον το νέο σπίτι των Star Wars παιχνιδιών και όχι μόνο. Λίγο μετά ακολούθησε και η ανακοίνωση ενός Star Wars παιχνιδιού από την Ubisoft, κάνοντας τους παίκτες αναρωτιούνται για το τι έχει συμβεί με την αποκλειστική συμφωνία της EA και της Disney.

Όπως αποκάλυψε ο senior vice president του gaming στη Disney, μιλώντας στο Wired, η αποκλειστική συμφωνία που ξεκίνησε το 2013 και επέτρεπε μόνο στην EA να δημιουργεί Star Wars παιχνίδια έχει πλέον τελειώσει. Συγκεκριμένα, το υψηλόβαθμο στέλεχος δήλωσε:

Η EA υπήρξε και θα συνεχίσει να είναι ένας πολύ στρατηγικός και σημαντικός συνεργάτης για εμάς τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον. Ωστόσο, νιώσαμε ότι υπάρχει χώρος και για άλλους.

Με τη σειρά της η ΕΑ προέβη σε δημόσια ανακοίνωση μέσα από τους λογαριασμούς της στα social media. Η εταιρία δήλωσε πως αγαπάει το franchise και θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τη Lucasfilm για τη δημιουργία περισσότερων παιχνιδιών. Μάλιστα, χαριτολογώντας επισήμανε πως ο BD-1 είναι ‘cute’, κάτι που μπορεί να το εκλάβει κανείς και ως teaser για τo Star Wars Jedi: Fallen Order 2 που εικάζεται πως βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

Ακολουθεί το σχετικό tweet.

Τώρα που η EA δεν είναι η μοναδική που μπορεί να φέρει στην αγορά Star Wars παιχνίδια, ποίο στούντιο θα θέλατε εσείς να ασχοληθεί με το franchise;