Η ανάσταση της Lucasfilm Games και το ενιαίο μέλλον των Star Wars τίτλων

Η "Marvelοποίηση" του Star Wars σύμπαντος επεκτείνεται και στα παιχνίδια
12 Ιανουαρίου 2021 13:29
Η ανάσταση της Lucasfilm Games και το ενιαίο μέλλον των Star Wars τίτλων

Μια αναπάντεχη ανάσταση και σε μια νέα εποχή εισέρχονται όλα τα Star Wars παιχνίδια από εδώ και στο εξής, τα οποία "Marvelοποιούνται" όπως έγινε πριν μερικά χρόνια με τη Marvel Games. Μέσα από την επίσημη σελίδα του franchise έγινε γνωστό πως επιστρέφει η Lucasfilm Games, που θα αποτελεί τη νέα ενιαία στέγη για όλα τα υπάρχοντα και μελλοντικά παιχνίδια του σύμπαντος, τα οποία θα αναπτύσσονται σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα και αρτιότερα στούντιο της βιομηχανίας. 

Μάλιστα, οι "EA Star Wars" λογαριασμοί που μέχρι πρότινος ήταν τα επίσημα social media των Star Wars παιχνιδιών θα συνεχίσουν να υφίστανται σε Twitter, Facebook και Instagram. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη σαρωτική αλλαγή στο branding. 

Λογικά το πρώτο παιχνίδι που θα κυκλοφορήσει με τη νέα "σφραγίδα" θα είναι το LEGO Star Wars: The Skywalker Saga της WB Games, ενώ υποθέτουμε πως το ίδιο θα συμβεί και με το sequel του Jedi Fallen Order της Respawn Entertainment. 

Πλέον οι τίτλοι θα κυκλοφορούν με την επωνυμία της Lucasfilm Games, η οποία φέρει μια πλούσια προϊστορία στην gaming βιομηχανία καθώς ήταν το όνομα του στούντιο που ίδρυσε ο George Lucas το 1982. Πρόκειται για το στούντιο που οι περισσότεροι γνωρίζουν ως LucasArts -μετονομάστηκε έτσι στα '90s- και πουλήθηκε μαζί με τη Lucasfilm το 2012 στη Disney. Στη διάρκεια της ζωής του χάρισε μια πλειάδα θρυλικών adventure τίτλων όπως τη σειρά Monkey Island, Grim Fandango, Day of the Tentacle αλλά και λατρεμένα Star Wars παιχνίδια όπως X-Wing και τα Jedi Knight.