ΕΠΙΣΗΜΟ: Τέλος το PS4 Pro στην Ιαπωνία – Τι συμβαίνει με την Ελλάδα;

Η αρχή του τέλους;
06 Ιανουαρίου 2021 14:19
ΕΠΙΣΗΜΟ: Τέλος το PS4 Pro στην Ιαπωνία – Τι συμβαίνει με την Ελλάδα;

Εδώ και μερικές ώρες, διάφορα ιαπωνικά καταστήματα άρχισαν να ενημερώνουν τους καταναλωτές τους πως δε θα ανεφοδιαστούν με νέες PS4 Pro κονσόλες, ενώ στα ράφια δε θα επιστρέψουν και οι περισσότερες εκδόσεις του απλού PS4, πέραν της απλής έκδοσης των 500GB. Εν τέλει, η Sony επιβεβαίωσε και επίσημα πως όλα τα PS4 μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου και του PlayStation 4 Pro, σταματούν να πωλούνται στην Ιαπωνική αγορά, με εξαίρεση ένα μοντέλο του απλού PS4.

Μάλιστα, μιλώντας στο Famitsu, η εταιρία πρόσθεσε:

Θα συνεχίσουμε να πουλάμε το βασικό PS4 και θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στο κόμματι της επιχείρησής μας που αφορά το λογισμικό και τα περιφερειακά του PS4. Δεν έχουμε μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με τις γραμμές παραγωγής μας, αλλά έχουμε στρέψει την προσοχή μας στην παραγωγή του PS5.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, αυτή είναι η αρχή του τέλους για το PS4 Pro, με τη Sony να στρέφει πλέον την προσοχή της στο PS5, παλεύοντας για να καλύψει την τεράστια ζήτηση. Μέσα στους επόμενους μήνες ενδέχεται ο ανεφοδιασμός της κονσόλας να σταματήσει και στον υπόλοιπο πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Ωστόσο, για την ώρα δεν υπάρχει κάποια σχετική επίσημη ανακοίνωση και το PS4 Pro παραμένει διαθέσιμο σε πολλά ελληνικά καταστήματα.

Για την ιστορία, η Microsoft έκανε κάτι αντίστοιχο πέρυσι. Αφού σταμάτησε την παραγωγή του Xbox One X από τον Ιούλιο του 2020, για να επικεντρωθεί στα Xbox Series X και Xbox Series S.