Η Nintendo εξαγόρασε την Next Level Games του Luigi’s Mansion 3

Ακόμη ένα στούντιο στο first-party lineup της εταιρίας
05 Ιανουαρίου 2021 11:59
Η Nintendo εξαγόρασε την Next Level Games του Luigi’s Mansion 3

Η Nintendo φαίνεται πως αποφάσισε να επενδύσει ακόμη περισσότερο στα first-party στούντιό της, με την εξαγορά της Next Level Games. Πρόκειται για το στούντιο που μέχρι στιγμής μας έχει χαρίσει το πρόσφατο Luigi’s Mansion 3, καθώς και άλλους τίτλους. Πρακτικά έχουμε να κάνουμε με ένα μακροχρόνιο συνεργάτη της Nintendo, με την εξαγορά να επισημοποιήσει πλέον τη "σχέση" τους.

Η ανακοίνωση ήρθε επίσημα από τον director και πρόεδρο της Nintendo Ιαπωνίας, Shuntaro Furukawa, με την εταιρία να διευκρινίζει ότι έχει συνάψει συμφωνία για την απόκτηση του 100% της Next Level Games, κάτι που την καθιστά first-party στούντιό της. Σύμφωνα με την Nintendo, η εξαγορά αυτή αυτή πάρθηκε μετά την απόφαση μετόχων που ήθελαν να πουλήσουν ουσιαστικά το απόθεμά τους.

Ορισμένοι ιδιοκτήτες και διευθυντές αποφάσισαν πρόσφατα ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να πουλήσουν τις μετοχές τους και ως εκ τούτου η Next Level Games άρχισε να διερευνά την πιθανή πώληση του στούντιο.

Η απόκτηση του στούντιο θα διαθέσει περισσότερους πόρους για την ανάπτυξη παιχνιδιών της Next Level Games για τη Nintendo, τη διευκόλυνση, την ταχύτητα, την ποιότητα και την επικοινωνία με το προσωπικό της Nintendo.

Τί θα θέλατε να δείτε μελλοντικά από τη Next Level Games; Πείτε μας στα σχόλια!