Το single-player campaign του Star Citizen έχασε την «διορία» του 2020

Δε δόθηκε νέα ημερομηνία
03 Ιανουαρίου 2021 11:51
Το single-player campaign του Star Citizen έχασε την «διορία» του 2020

Άλλο ένα έτος ολοκληρώθηκε και για άλλη μια φορά δε φαίνεται να υπάρχει φως στο τούνελ για το Star Citizen και το single-player campaign του Squadron 42. Συγκεκριμένα, στις 23 Δεκεμβρίου, η ομάδα ανάπτυξης Roberts Space Industries αφαίρεσε οποιαδήποτε αναφορά στη beta του Squadron 42 από το επίσημο project roadmap που έχει δημοσιεύσει. Τον Αύγουστο του 2019, η εταιρία είχε ανακοινώσει πως η beta θα κυκλοφορούσε στο τρίτο τρίμηνο του 2020, αλλά τελικά αυτό δεν έγινε πραγματικότητα.

Όπως μεταφέρει το Polygon, σε ένα μήνυμα που στάλθηκε σε όσους έχουν στηρίξει οικονομικά το project, o δημιουργός των παιχνιδιών, Chris Roberts, εξήγησε:

Το Squadron 42 θα είναι έτοιμο, όταν θα είναι έτοιμο. Δεν θα το κυκλοφορήσουμε απλά για να προλάβουμε μια ημερομηνία.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως η ομάδα του δε σκοπεύει να δείξει gameplay, τοποθεσίες ή assets αντί για την beta, γιατί το παιχνίδι απέχει πολύ από την τελική του κυκλοφορία για να ξεκινήσει το marketing. Μάλιστα, πρόσθεσε:

Αν δείξουμε gameplay δίχως spoilers τώρα, πρακτικά χρησιμοποιούμε τέλειο υλικό και gameplay που θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί πιο κοντά στην κυκλοφορία.

Επομένως, για το λόγο αυτό αποφάσισα πως είναι καλύτερο να μη δείξουμε gameplay του Squadron 42 δημοσίως και να μη συζητήσουμε την ημερομηνία κυκλοφορίας του μέχρι να είμαστε πολύ πιο κοντά στην τελική ευθεία. Έτσι, θα έχουμε υψηλή αυτοπεποίθηση πως θα ολοκληρώσουμε το παιχνίδι στο χρόνο που θα μας μένει και με την ποιότητα που θέλουμε.

Για την ιστορία, το Star Citizen έκανε το ντεμπούτο του το 2012 στο Kickstarter, ως πνευματικός διάδοχος της αγαπημένης Wing Commander σειράς του Chris Roberts. Ο τίτλος σύμφωνα με τα αρχικά πλάνα θα κυκλοφορούσε το 2014, αλλά εννέα χρόνια μετά την αρχική του αποκάλυψη βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο και είναι άγνωστο το πότε θα δούμε την τελική του έκδοση. Η χρηματοδότησή σου συνεχίζεται μέχρι σήμερα με την αγορά ή την ενοικίαση in-game διαστημόπλοιων που μπορεί να κοστίζουν μέχρι και εκατοντάδες δολάρια.