“Η Bethesda θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο μέλλον του Xbox”

Νέες δηλώσεις από τον επικεφαλής του Xbox
02 Ιανουαρίου 2021 09:34
“Η Bethesda θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο μέλλον του Xbox”

Η ομάδα του Xbox αποφάσισε να κλείσει το 2020 με μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του gaming στη Microsoft, Phil Spencer, ήταν ο τελευταίος καλεσμένος της χρονιάς στο εβδομαδιαίο podcast του Major Nelson.

Στο πλαίσιο αυτό ο Spencer αναφέρθηκε στην εξαγορά της Betehsda. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, όλα βαδίζουν ομαλά, έτσι ώστε η συμφωνία να ολοκληρωθεί το 2021. Για την ώρα, το Xbox δεν επεμβαίνει στα εσωτερικά της Betehsda, η οποία λειτουργεί ανεξάρτητη, αφού η εξαγορά δεν έχει ολοκληρωθεί.

Στη συνέχεια επισήμανε πως η Bethesda και οι ομάδες της θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο μέλλον του Xbox. Ο Spencer ανυπομονεί να ολοκληρωθεί η συμφωνία έτσι ώστε το Xbox και η Bethesda να ξεκινήσουν να λειτουργούν ως μια εταιρία. Δήλωσε μάλιστα τρομερά ενθουσιασμένος για το Starfield και άλλα μελλοντικά παιχνίδια της, μερικά εκ των οποίων δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Συνολικά, ο Spencer είναι ενθουσιασμένος για όσα ετοιμάζει το Xbox για το 2021 και μάλιστα τόνισε ότι η Bethesda θα έχει σημαντικό ρόλο. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το εν λόγω podcast μέσα από τον player που ακολουθεί για περισσότερα.

Το μεγάλο ερώτημα που ακόμη παραμένει αβέβαιο από τη μέρα που πρωτοανακοινώθηκε η εξαγορά έχει να κάνει με την κυκλοφορία των παιχνιδιών της Bethesda σε άλλες πλατφόρμες. Οι νέες δηλώσεις του Spencer φαίνεται να αφήνουν για άλλη μια φορά να εννοηθεί πως οι μελλοντικές κυκλοφορίες της εταιρίας θα είναι διαθέσιμες αποκλειστικά στο Xbox οικοσύστημα, ωστόσο αυτό είναι μάλλον κάτι που δε θα μάθουμε μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας αργότερα μέσα στο 2021.