Το 31% των νέων παικτών δεν μπορεί να διαχειριστεί πόσα ξοδεύει σε loot boxes

Νέα έρευνα αποκαλύπτει
26 Δεκεμβρίου 2020 10:49
Το 31% των νέων παικτών δεν μπορεί να διαχειριστεί πόσα ξοδεύει σε loot boxes

Όπως μεταφέρει το Gamesindustry.biz, σύμφωνα με τη νέα έρευνα που διεξήγαγε το Gambling Health Alliance, οι νεαρής ηλικίας παίκτες όχι μόνο ξοδεύουν τακτικά χρήματα σε loot boxes, αλλά συγχρόνως δε μπορούν ούτε να διαχειριστούν και το πόσα χρήματα ξοδεύουν. Η έρευνα βασίζεται σε δεδομένα από 611 νεαρούς παίκτες από την Αγγλία, τη Σκοτία και την Ουαλία.

Περνώντας στα στατιστικά, το 23% των ανήλικων παικτών από 11 έως 16 ετών δήλωσε πως έχει ξοδέψει χρήματα σε loot boxes, εκ των οποίων το 34% είχε αγοράσει το πρώτο του loot box πριν την ηλικία των 13 ετών, αφού δεν υπάρχουν ηλικιακοί περιορισμοί στα περισσότερα παιχνίδια με σχετικούς μηχανισμούς.

Συνεχίζοντας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 31% των νέων παικτών δήλωσε πως δεν γνωρίζει πόσα έχει ξοδέψει συνολικά σε loot boxes και το 33% μάλιστα το έχει μετανιώσει. Μάλιστα, το 79% των παικτών που έχει παίξει FIFA, δήλωσε πως τα loot boxes του Ultimate Team είχαν αρνητική επίδραση στο παιχνίδι.

Συνολικά, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως παρόλο που το θέμα δεν συζητιέται πλέον το ίδιο έντονα στους gaming κύκλους, το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται και ελλοχεύει κινδύνους ειδικά για τις μικρότερες ηλικίες. Στόχος του Gambling Health Alliance είναι τα loot boxes να κριθούν ως τζόγος, με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να ζητά πρόσφατα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με το θέμα.

Tags: