Απίστευτες πωλήσεις για το Cyberpunk 2077 και μετά τις επιστροφές - Πρώτα στατιστικά

Εξαιρετική εμπορική πορεία για τον τίτλο της CD Projekt
23 Δεκεμβρίου 2020 13:44
Απίστευτες πωλήσεις για το Cyberpunk 2077 και μετά τις επιστροφές - Πρώτα στατιστικά

Το Cyberpunk 2077 έχει βρεθεί στο επίκεντρο των gaming συζητήσεων τελευταία. Η CD Projekt δέχτηκε αυστηρή κριτική για τις προβληματικές εκδόσεις των PS4 και Xbox One, για τον τρόπο που διαχειριστικέ την προώθηση του τίτλου και για διάφορους ακόμη λόγους. Η κατακραυγή οδήγησε σε πρωτόγνωρες εξελίξεις, με τη Sony και τη Microsoft να προσφέρουν επιστροφές χρημάτων, ενώ η ίδια η πολωνική εταιρία δεσμεύτηκε να πληρώσει από την τσέπη της την επιστροφή, αν κάποιο κατάστημα δεν τη δεχτεί.

Παρ’ όλ’ αυτά, ο τίτλος φαίνεται πως διαγράφει μια εξαιρετική εμπορική πορεία. Όπως σας είχαμε ενημερώσει ήδη, το Cyberpunk 2077 είναι το παιχνίδι με τις περισσότερες προ-παραγγελίες όλων των εποχών, ενώ έσπασε και το ρεκόρ όλων των εποχών για τους περισσότερους ταυτόχρονους παίκτες single-player παιχνιδιού στο Steam.

Τώρα, η CD Projekt ανακοίνωσε πως μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου το Cyberpunk 2077 έχει πουλήσει 13 εκατομμύρια αντίτυπα. Από το νούμερο αυτό έχει αφαιρεθεί και η συντριπτική πλειοψηφία των τεμαχίων που επιστράφηκαν.

Αυτό σημαίνει πως πρόκειται για ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια του 2020 και μάλλον θα μπει σύντομα στη λίστα με τα εμπορικότερα παιχνίδια όλων των εποχών. Για την ιστορία, το προηγούμενο παιχνίδι της ομάδας, το The Witcher 3: Wild Hunt, έχει πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από 28 εκατομμύρια αντίτυπα. Όπως σημειώνει ο αναλυτής Daniel Ahmad, έχουμε να κάνουμε με ένα από τα καλύτερα launches AAA παιχνιδιού γενικότερα.