Νέος εφιάλτης για το Cyberpunk 2077 - Ενδεχόμενο ομαδικής αγωγής κατά της CD Projekt

Ενδέχεται να υπάρξουν έννομες συνέπειες και ποινικές κυρώσεις
21 Δεκεμβρίου 2020 09:30
Νέος εφιάλτης για το Cyberpunk 2077 - Ενδεχόμενο ομαδικής αγωγής κατά της CD Projekt

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του New York Times, τα κακά μαντάτα δεν έχουν τελειωμό για τη CD Projekt, αφού η υπόθεση του Cyberpunk 2077 θα φτάσει μάλλον μέχρι και στα δικαστήρια. Αναλυτικότερα, ένα δικηγορικό γραφείο που εδρεύει στην Βαρσοβία της Πολωνίας, σε συνεργασία με έναν επενδυτή της εταιρίας, εξετάζει το ενδεχόμενο για νομική δράση επί τη βάση της "παραπλάνησης προκειμένου να επιτευχθούν οικονομικά οφέλη".

Όπως αναφέρεται, η έρευνα σχετίζεται με τα πρόσφατα γεγονότα και συγκεκριμένα πυροδοτήθηκε από την αφαίρεση του παιχνιδιού από το PlayStation Store στις 18 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, το ρεπορτάζ σημειώνει πως και το δικηγορικό γραφείο ‘Wolf Haldenstein Adler Freeman & Herz LLP’ που εδρεύσει στη Νέα Υόρκη έχει ξεκινήσει έρευνα για το ίδιο θέμα, εκ μέρους των επενδυτών της CD Projekt.

Η πολωνική ομάδα ανάπτυξης κατηγορείται πως εξέδωσε “ουσιαστικά παραπλανητικές πληροφορίες προς τους μετόχους της και το επενδυτικό κοινό” και ενδέχεται να έρθει αντιμέτωπη με μαζική αγωγή.

Τέλος, ο Richard Hoeg, δικηγόρος που ειδικεύεται στα βιντεοπαιχνίδια και την ποπ κολτούρα γενικότερα, εξήγησε πως η CD Projekt μπορεί πράγματι να κατηγορηθεί για υιοθέτηση “παραπλανητικών πρακτικών". Ακολουθεί το σχετικό tweet του που παραθέτει τη σχετική νομολογία.

Όπως φαίνεται, η επιδιόρθωση των τεχνικών προβλημάτων του Cyberpunk 2077 δεν είναι πλέον ο μόνος πονοκέφαλος της CD Projekt, η οποία έχει δει τη μετοχή της να πέφτει τουλάχιστον κατά 40%, χάνοντας πάνω από 1 δις.

Η εταιρία έχει υποσχεθεί πως «θα αποκαταστήσει τη φήμη της πάση θυσία» και μπορείτε να διαβάσετε όσα δήλωσε προς τους μετόχους της, πατώντας εδώ.

Τέλος, εδώ μπορείτε να βρείτε και το αναλυτικό review των Unboxholics για το παιχνίδι.