Ο Shinji Mikami έχει πολλές νέες ιδέες, όχι απαραίτητα horror

Σκέφτεται μέχρι και για…RPG
18 Δεκεμβρίου 2020 11:09
Ο Shinji Mikami έχει πολλές νέες ιδέες, όχι απαραίτητα horror

Χωρίς αμφιβολία ένας από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς στη gaming βιομηχανία είναι ο Shinji Mikami. Ο «πατέρας» των horror παιχνιδιών ή τουλάχιστον εκείνος που αναβίωσε το genre στο PlayStation 1 με το Resident Evil. Μάλιστα, με τη σκηνοθεσία του έκανε πάλι τη διαφορά με το Resident Evil 4, το 2004, αναδημιουργώντας ξανά το διάσημο franchise της Capcom σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως.

Ο διάσημος δημιουργός έφτιαξε την Tango Gameworks το 2010 και τελευταία φορά που δούλεψε ως director ήταν το 2014 όταν μας χάρισε το The Evil Within. Το επόμενο παιχνίδι του στούντιο είναι το Ghostwire: Tokyo, στο οποίο όμως ο Mikami είναι παραγωγός και δεν αποτελεί “main” πρόσωπο στο project. Τώρα, μιλώντας στο Variety, ο Mikami μίλησε για μερικές ιδέες που έχει, οι οποίες μάλιστα δεν είναι απαραίτητα horror. Μάλιστα, έχει στο μυαλό του εντελώς διαφορετικά genres από αυτά που έχει δημιουργήσει έως τώρα, αφού μίλησε για puzzle και RPG παιχνίδια που θα μπορούσε να «εξερευνήσει».

Μιας και έχει πατήσει πλέον τα 55 του χρόνια, αναφέρει ότι από εδώ και πέρα πρέπει να είναι πιο επιλεκτικός με αυτό που θέλει να κάνει.

Γερνάω και έτσι θα ήταν περισσότερο θέμα το πόση ενέργεια έχω.

Στη συνέχεια έδωσε ένα "hint" ότι έχει ένα παιχνίδι στο μυαλό του, αλλά αν το αναλάμβανε και μπορούσε να το ελέγξει όπως ήθελε, ίσως να ήταν και το τελευταίο του.

Η σκέψη μου είναι ότι αν είχα την ευκαιρία να κάνω ένα παιχνίδι από την αρχή έως το τέλος, και εκπληρωνόταν το όραμά μου, τότε αυτό θα ήταν και το τελευταίο μεγάλο παιχνίδι μου ως director.

Πώς σας φαίνονται οι δηλώσεις του Mikami; Θα σας άρεσε να δείτε ένα RPG ή ένα puzzle παιχνίδι από εκείνον; Πείτε μας στα σχόλια.