CD Projekt για Cyberpunk 2077: «Θα αποκαταστήσουμε τη φήμη μας πάση θυσία»

«Δώσαμε μια υπόσχεση στους παίκτες»
17 Δεκεμβρίου 2020 17:35
CD Projekt για Cyberpunk 2077: «Θα αποκαταστήσουμε τη φήμη μας πάση θυσία»

Δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για το Cyberpunk 2077. Ο τίτλος της CD Projekt ήταν αδιαμφισβήτητα ένα από το πιο αναμενόμενα παιχνίδια των τελευταίων ετών, καταφέρνοντας να σπάσει το ρεκόρ των περισσότερες προ παραγγελιών όλων των εποχών. Δυστυχώς, το ντεμπούτο του δεν κύλησε με τον ομαλότερο τρόπο, με την πολωνική εταιρία να κατηγορείται για διάφορες κινήσεις της που αφορούν τόσο την προώθηση του παιχνιδιού, όσο και την κατάσταση που κυκλοφόρησε στις κονσόλες.

Ανεξαρτήτως των όσων έχουν συμβεί, η CD Projekt φαίνεται αποφασισμένη να διορθώσει την κατάσταση και δήλωσε πως θα αποκαταστήσει την φήμη της πάση θυσία. Συγκεκριμένα, η εταιρία πραγματοποίησε μια έκτακτη συνέλευση μετόχων, για να ενημερώσει τους επενδυτές για το τι πραγματικά συμβαίνει.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Adam Kiciński, Προέδρος και CEO της CD Projekt, δήλωσε:

Κυκλοφορήσαμε το Cyberpunk 2077 μερικές ημέρες πριν, στις 10 Δεκεμβρίου. Το παιχνίδι κατάφερε ένα εξαιρετικό ντεμπούτο και είχαμε θετικό feedback από τους παίκτες που το απολαμβάνουν σε ισχυρότερα μηχανήματα – υπολογιστές, κονσόλες επόμενης γενιάς και Stadia. Ωστόσο, το αρχικό feedback από εκείνους που παίζουν στις παλαιότερες κονσόλες της προηγούμενης γενιάς είναι πολύ κάτω των προσδοκιών μας.

Η CD Projekt είναι μια ομάδα που βάζει τα δυνατά της και την καρδιά της για να παραδώσει καταπληκτικά παιχνίδια. Πώς ήταν δυνατόν να καταλήξουμε, λοιπόν, εδώ;

Μετά από τρεις καθυστερήσεις, εμείς στο διοικητικό συμβούλιο επικεντρώθηκε περισσότερο στην κυκλοφορία του παιχνιδιού. Υποτιμήσαμε την κλίμακα και την πολυπλοκότητα των θεμάτων και αγνοήσαμε τα σημάδια σχετικά με την ανάγκη για επιπλέον χρόνο, έτσι ώστε να βελτιώσουμε το παιχνίδι στη βασικές κονσόλες της προηγούμενης γενιάς. Ήταν λάθος προσέγγιση και ενάντια στην επιχειρηματική μας φιλοσοφία. Πέρα απ’ αυτό, κατά τη διάρκεια της προωθητικής εκστρατείας, δείξαμε το παιχνίδι ως επί το πλείστων στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Αυτό προκάλεσε την απώλεια της εμπιστοσύνης των παικτών και έκανε ζημιά στη φήμη που έχουμε χτίσει, αφιερώνοντας ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα πρώτα μας βήματα επικεντρώνονται αποκλειστικά στην ανάκτηση αυτών των δύο πραγμάτων. Είμαστε συγκεντρωμένοι στην επιδιόρθωση του Cyberpunk στις κονσόλες προηγούμενης γενιάς. Το πρώτο σημαντικό σύνολο από fixes κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Το επόμενο σύνολο από fixes θα κυκλοφορήσει εντός των επόμενων επτά ημερών. Παράλληλα, μεγάλες ενημερώσεις έχουν προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, μαζί με μικρότερες επιδιορθώσεις. Φυσικά, οι PC gamers θα λάβουν επίσης τις κανονικές ενημερώσεις που θα βελτιώσουν το παιχνίδι.

Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποδείξουμε ότι εμμένουμε στις αξίες μας.

Ελπίζουμε πραγματικά ότι οι προσπάθειές μας θα μάς επιτρέψουν να ξαναχτίσουμε την εμπιστοσύνη που χάσαμε.

Αργότερα, στην ίδια συνέλευση, τα υψηλόβαθμα στελέχη της CD Projekt ερωτήθηκαν σχετικά με το κόστος επιδιόρθωσης της κατάστασης. Η απάντηση ήταν πάλι εμφατική.

Το κόστος επιδιόρθωσης του παιχνιδιού είναι άνευ σημασίας. [...]

Δώσαμε μια υπόσχεση στους παίκτες και θα κάνουμε τα πάντα για να την κάνουμε πραγματικότητα.

Το Cyberpunk 2077 είναι διαθέσιμο για PS4, Xbox One και PC.