Microsoft, Sony και Nintendo δεσμεύονται για ένα «ασφαλέστερο» gaming

Στόχος η προστασία των νεότερων παικτών
14 Δεκεμβρίου 2020 20:38
Microsoft, Sony και Nintendo δεσμεύονται για ένα «ασφαλέστερο» gaming

Σε κοινή δέσμευση όπως φαίνεται προέβησαν οι τρεις μεγάλοι παίκτες της gaming βιομηχανίας, δηλαδή οι Microsoft, Sony και Nintendo, στοχεύοντας σε ένα «ασφαλέστερο» gaming περιβάλλον.

Η κοινή δήλωση των εταιριών, η οποία δημοσιεύθηκε στο Xbox Wire, αναφέρει συγκεκριμένα πως η κινητήριος δύναμη της πρωτοβουλίας είναι η προστασία των νεότερων και πιο ευάλωτων παικτών. Η εν λόγω δήλωση δεν παρουσιάζει ακριβώς τα βήματα για την επίτευξη αυτού του στόχου, ωστόσο εστιάζει στις «αρχές» που θα καθοδηγήσουν την προσπάθεια. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Πιστεύουμε ότι το μίσος, η παρενόχληση και η εκμετάλλευση με οποιοδήποτε τρόπο κατά των νεαρότερων παικτών, δεν έχουν θέση στο gaming. Συνεργαζόμαστε με την κοινότητά μας για την προώθηση μιας ασφαλούς gaming συμπεριφοράς, ενθαρρύνοντας παράλληλα τη χρήση των εργαλείων αναφοράς. Συμμορφωνόμαστε επίσης με όλους τους τοπικούς νόμους και θα ανταποκριθούμε άμεσα σε κάθε αίτημα των αρμόδιων αρχών για την επιβολή τους. Όπως βεβαίως αν παρατηρήσουμε παράνομη συμπεριφορά ή πέσει στην αντίληψή μας οποιαδήποτε είδους παρενόχληση.

Συμπληρώνοντας, ο εταιρικός αντιπρόεδρος του Xbox, Dave McCarthy, δήλωσε:

Η πεποίθηση όλων μας είναι ότι η προστασία των παικτών στο διαδίκτυο απαιτεί πολυτομεακή προσέγγιση που θα συνδυάζει τα οφέλη της προηγμένης τεχνολογίας, μέσω μιας υποστηρικτικής κοινότητας και εξειδικευμένης ανθρώπινης επίβλεψης. Μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα όταν εργαζόμαστε για τον ίδιο στόχο. Έτσι, θα συνεχίσουμε ο κάθε ένας μας να επενδύουμε, να εξελίσσουμε και να ενισχύουμε τις προσεγγίσεις μας για την σωστή ασφάλεια των χρηστών. Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια όλων των παικτών μας και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων.