Παράπονα για τις PS4 και Xbox One εκδόσεις του Cyberpunk 2077 (ΒΙΝΤΕΟ + ΕΙΚΟΝΕΣ)

Aναφορές κατέκλυσαν τα social media
10 Δεκεμβρίου 2020 14:23
Παράπονα για τις PS4 και Xbox One εκδόσεις του Cyberpunk 2077 (ΒΙΝΤΕΟ + ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το άκρως αναμενόμενο Cyberpunk 2077 κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγες ώρες και δυστυχώς φαίνεται πως το ντεμπούτο του συνοδεύτηκε από πολλά προβλήματα. Συγκεκριμένα, μετά τη διάθεσή του ξεκίνησαν οι αναφορές για σοβαρά θέματα με τις εκδόσεις των βασικών PS4 και Xbox One.

Σύμφωνα με τις δοκιμές του Gamersyde, το παιχνίδι τρέχει με κατά μέσο όρο 20 FPS στο απλό Xbox One.

Ομοίως, το συγκριτικό βίντεο του καναλιού Resero δείχνει την Xbox One έκδοση να πέφτει στα 13FPS στις σκηνές δράσης, ενώ η PS4 έκδοση πέφτει μέχρι και τα 16FPS στην ίδια σκηνή.

Και το Digital Foundry επιβεβαιώνει τα σοβαρά προβλήματα με εκδόσεις των PS4 και Xbox One. Σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές του, το παιχνίδι 'τρέχει' με πολύ έντονες πτώσεις των FPS και πολύ χαμηλή ανάλυση, μεταξύ 720p και 900p και στις δύο κονσόλες.

Οι εκδόσεις και των δύο βασικών κονσολών φαίνεται επίσης να έχουν σοβαρά θέματα με το φόρτωμα των assets. Υπάρχουν περιπτώσεις που ο κόσμος γύρω από τους παίκτες φορτώνει με πολλά δευτερόλεπτα καθυστέρηση. Άλλες φορές το παιχνίδι δε φορτώνει τα σωστά LODs και οι NPC χαρακτήρες δείχνουν τετραγωνισμένοι, ακόμα και από απόσταση αναπνοής.

Πολύ έντονο είναι και το φαινόμενο του ‘No Clip’ με τους παίκτες να περνούν μέσα από τοίχους και αντικείμενα, χωρίς να υπάρχει collision detection.

Θέματα υπάρχουν και με crashes, με το παιχνίδι να σταματά ξαφνικά να λειτουργεί, 'πετώντας' τους χρήστες στο μενού της κονσόλας.

Φυσικά, αυτό είναι μόλις ένα μικρό δείγμα των δημοσιεύσεων που κατέκλεισαν τα social media. Πολλοί χρήστες διακωμώδησαν φυσικά την κατάσταση και δεν έλειψαν τα memes. Ένα μικρό δείγμα ακολουθεί παρακάτω.

Τέλος, οι παίκτες στο PC προτείνεται από την ίδια την CD Projekt να κάνουν update τους drivers τους, ενώ η εταιρία υποσχέθηκε πως έρχονται γενικά fixes και updates.