Νέα ημερομηνία κυκλοφορίας για το Halo Infinite, βελτιώσεις γραφικών, beta κ.α.

Άφθονες νέες πληροφορίες για τον επερχόμενο τίτλο
09 Δεκεμβρίου 2020 18:42
Νέα ημερομηνία κυκλοφορίας για το Halo Infinite, βελτιώσεις γραφικών, beta κ.α.

Πιστή στην υπόσχεσή της, πριν την εκπνοή του 2020, η 343 Industries παραχώρησε μια γενική ενημέρωση σχετικά με την ανάπτυξη του Halo Infinite.

Το παιχνίδι αρχικά ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει μαζί με τα Xbox Series X | S στις 10 Νοεμβρίου, ωστόσο τελικά έλαβε αναβολή. Πλέον γνωρίζουμε πόσο θα χρειαστεί να περιμένουμε, αφού ανακοινώθηκε επίσημα πως το παράθυρο κυκλοφορίας του μεταφέρθηκε για το φθινόπωρο του 2021, πράγμα που σημαίνει πως έλαβε ένα χρόνο καθυστέρηση. Σημειώνεται μάλιστα πως θα υπάρξει και ειδική flighting περίοδος, πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι θα υπάρξει Beta, έτσι ώστε η ομάδα να συλλέξει feedback από την κοινότητα.

Πέρα από την ημερομηνία κυκλοφορίας, η ανάρτηση του στούντιο στάθηκε αρκετά στα γραφικά, τα οποία υποσχέθηκε πως θα βελτιώσει ριζικά. Αναλυτικότερα, ήδη εργάζεται πάνω σε βελτιώσεις του συστήματος φωτισμού, στις υφές των αντικειμένων, στη βλάστηση, στα σύννεφα, στην εξάλειψη του pop-up και στην περαιτέρω βελτίωση των μοντέλων των χαρακτήρων. Επιπλέον, θα υπάρξουν αναβαθμίσεις για το global illumination, το ambient occlusion, τα shadows, το volumetric lighting και πολλά ακόμη.

Το στούντιο σημείωσε πως το demo του Ιουλίου δεν είχε προλάβει το color-grading, το οποίο υλοποιεί τώρα η ομάδα, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά και στο περιστατικό του διάσημου πλέον 'Craig'. Ο χαρακτήρας έμοιαζε τόσο άψυχος γιατί το demo δεν ενσωμάτωνε ακόμη το σύστημα των facial animations που ετοιμάζει το στούντιο για τους NPCs. Αυτό θα υπάρχει φυσικά στο τελικό παιχνίδι, ενώ και οι εμφάνιση των Brutes εχθρών θα αλλάξει γενικότερα, ενσωματώνοντας πλέον περισσότερο τρίχωμα.

Τα φώτα της δημοσιότητας είδαν και δέκα ολοκαίνουργιες εικόνες από το παιχνίδι, τις οποίες μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Halo Infinite Update - December 2020

Η ενημέρωση έκλεισε με ένα μήνυμα από τον βετεράνο της Bungie, Joseph Staten, ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο στα Halo CE, Halo 2, Halo 3, Halo 3: ODST και Halo: Reach και πλέον έχει αναλάβει χρέη creative director στο Halo Infinite. O Staten δήλωσε εντυπωσιασμένος με την δουλειά που έχει κάνει η ομάδα με το Infinite και τόνισε πως είναι ο πιο μεγάλος και οριζόντιος Halo κόσμος που έχει δημιουργηθεί ποτέ, επιτυγχάνοντας πρακτικά το αρχικό όραμα της Bungie από το 2000, χάρη στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην αναλυτική ανάρτηση της 343 Industries, η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες για το armor customization, τα coatings (skins) και πολλές ακόμη πτυχές του παιχνιδιού, πατώντας εδώ.