Το FIFA 21 νίκησε την εβδομάδα του Cyber Monday στο Ηνωμένο Βασίλειο

Εκτός δεκάδας το Immortals: Fenyx Rising
07 Δεκεμβρίου 2020 08:22
Το FIFA 21 νίκησε την εβδομάδα του Cyber Monday στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι gamers του Ηνωμένου Βασιλείου τρέφουν μια ιδιαίτερη αγάπη για τη σειρά FIFA και αυτό δε κρύβεται. Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, ο πρόσφατος ποδοσφαιρικός τίτλος της EA βρέθηκε στην κορυφή των UK Charts, αφού ήταν το παιχνίδι με τις περισσότερες retail πωλήσεις. Συγκεκριμένα, το FIFA 21 κατάφερε να βρεθεί στο θρόνο και την εβδομάδα του Black Friday και την εβδομάδα του Cyber Monday που μόλις ολοκληρώθηκε. Για την ιστορία, το FIFA 21 κυκλοφόρησε και για τις next-gen κονσόλες την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο η PS5 έκδοσή του ήταν αυτή με τις λιγότερες πωλήσεις, καθώς οι περισσότεροι παίκτες φαίνεται πως καλύφθηκαν από το πρόγραμμα δωρεάν αναβάθμισης των PS4 αντιτύπων.

Το Call of Duty: Black Ops Cold War συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση, με τις πωλήσεις του να πέφτουν μόλις 3% από εβδομάδα σε εβδομάδα. Το shooter της Activision κατάφερε οριακά να ξεπεράσει το Animal Crossing: New Horizons. Ο τρομερά επιτυχημένος τίτλος της Nintendo είδε για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα αύξηση στις πωλήσεις του, οι οποίες αυτή τη φορά ανέβηκαν κατά 20%.

Η μόνη νέα κυκλοφορία της εβδομάδας ήταν το Immortals: Fenyx Rising. Η ιδιαίτερη περιπέτεια της Ubisoft που είναι εμπνευσμένη από το The Legend of Zelda: Breath of the Wild, δε κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα των Charts. Οι launch πωλήσεις του ήταν 40% λιγότερες από το πρόσφατο Hyrule Warriors: Age of Calamity του Switch. Παραδόξως, παρόλο που είναι εμπνευσμένο από το Zelda, η έκδοση του PS5 ήταν αυτή που πούλησε τα περισσότερα αντίτυπα (35%), με την Switch έκδοση να ακολουθεί δεύτερη (30%).

Ακολουθεί η λίστα με τους δέκα δημοφιλέστερους τίτλους στα retail καταστήματα του Ηνωμένου Βασιλείου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Δεκεμβρίου.

  1. FIFA 21
  2. Call of Duty: Black Ops Cold War
  3. Animal Crossing: New Horizons
  4. Assassin's Creed Valhalla
  5. Mario Kart 8: Deluxe
  6. Marvel's Spider-Man: Miles Morales
  7. Just Dance 2021
  8. Minecraft (Switch)
  9. Super Mario 3D All-Stars
  10. Marvel's Avengers