Μάλλον θα συνεχιστούν οι PS4-PS5 cross-gen τίτλοι από τη Sony – Νέες δηλώσεις

«Έχουμε χρέος στην κοινότητα του PS4»
04 Δεκεμβρίου 2020 11:48
Μάλλον θα συνεχιστούν οι PS4-PS5 cross-gen τίτλοι από τη Sony – Νέες δηλώσεις

Όπως όλα δείχνουν, η Sony θα συνεχίσει στο άμεσο μέλλον τις cross-gen κυκλοφορίες, όπως συνέβη με τους launch τίτλους του PS5, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales και Sackboy A Big Adventure που κυκλοφόρησαν τελικά και στο PS4.

Συγκεκριμένα, γνωρίζουμε πως μελλοντικές κυκλοφορίες, όπως το Horizon Forbidden West, θα έρθουν και στο PlayStation 4, ωστόσο δεν έχει γίνει σαφές αν οι κάτοχοι της προηγούμενης γενιάς κονσόλας μπορούν να περιμένουν και τίτλους όπως τα Gran Turismo 7 και God of War: Ragnarok.

Τώρα, ο επικεφαλής του PlayStation, Jim Ryan, παραχώρησε μια εκτενής συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο gaming περιοδικό EDGE. Στο πλαίσιο αυτό μίλησε ξανά για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας, αφήνοντας να εννοηθεί πως η Sony δε θα εγκαταλείψει το PS4 και έτσι μάλλον θα συνεχιστούν οι PS4-PS5 cross-gen κυκλοφορίες. Αναλυτικότερα, δήλωσε:

Πιστεύουμε ότι έχουμε ευθύνη απέναντι στην πολύ μεγάλη κοινότητα του PlayStation 4, αλλά και μια ευκαιρία να συνεχίσουμε να δημιουργούμε σπουδαία PS4 παιχνίδια, για όσο διάστημα υπάρχει η ανάγκη. Νομίζω ότι αυτό είναι το σωστό και αυτό που πρέπει να κάνουμε. Είναι το πιο λογικό και νομίζω ότι θα δείτε τη ζωή του PS4 να ξεπερνά την αντίστοιχη του PS3.

Βέβαια, αφού το έχουμε διευκρινίσει αυτό, καθώς περνάει ο καιρός, θα δίνουμε όλο και περισσότερη έμφαση στην ανάπτυξη για το PS5, το οποίο θα είναι η κεντρική μας πλατφόρμα.

Για την ιστορία, πρόσφατα ο Jim Ryan είχε ερωτηθεί σχετικά με την άφιξη του νέου God of War στο PS4 και αρνήθηκε να απαντήσει. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό πατώντας εδώ.