Η Microsoft εξαγόρασε την eSports πλατφόρμα Smash.gg

Συνεχίζει τις gaming εξαγορές η εταιρία
03 Δεκεμβρίου 2020 13:17
Η Microsoft εξαγόρασε την eSports πλατφόρμα Smash.gg

Η Microsoft συνεχίζει το σερί εξαγορών στον κόσμο του gaming και αυτή τη φορά έστρεψε το βλέμμα της στα eSports. Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός κολοσσός εντάσσει πλέον στο δυναμικό του το Smash.gg.

Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, αρχικά το Smash.gg ήταν μια πλατφόρμα για την δημιουργία ζευγαριών τουρνουά και άλλων εκδηλώσεων για το Smash Bros. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου η πλατφόρμα έχει επεκταθεί σε διάφορες άλλες esports κοινότητες και παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των Rocket League, Tekken, Street Fighter και Mortal Kombat. Μέχρι σήμερα, η πλατφόρμα έχει υποστηρίξει πάνω από 6.000 διοργανωτές εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο.

Προς το παρόν, η Microsoft δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη δήλωση ή ανακοίνωση σχετικά με την εν λόγω εξαγορά. Ωστόσο, σύμφωνα με την ανάρτηση στην κεντρική σελίδα του Smash.gg, φαίνεται ότι η πλατφόρμα θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητη, όπως στο παρελθόν, χωρίς να εστιάζει αποκλειστικά στα παιχνίδια του Xbox.

Για την ιστορία, αυτή δεν είναι η μόνη εξαγορά που έχει κάνει φέτος η εταιρία, αφού έχει προβεί και σε αποκλειστική συμφωνία για την εξαγορά της Zenimax|Bethesda στις αρχές του 2021, έναντι $7.5 δισεκατομμυρίων.