Η σειρά Yakuza ξεπέρασε τις 14 εκατομμύρια πωλήσεις

Η SEGA δημοσιεύει νέα στατιστικά
30 Νοεμβρίου 2020 08:30
Η σειρά Yakuza ξεπέρασε τις 14 εκατομμύρια πωλήσεις

Στο πλαίσιο της αποκάλυψης των αποτελεσμάτων της για το οικονομικό έτος 2020, η SEGA δημοσίευσε μερικά φρέσκα στατιστικά που αφορούν τη σειρά Yakuza. Συγκεκριμένα, μέχρι και σήμερα, τα διάφορα παιχνίδια της έχουν πουλήσει περισσότερα από 14 εκατομμύρια αντίτυπα.

Συγκριτικά, όταν το Yakuza 6 κυκλοφόρησε στη Δύση το 2018, είχαμε μάθει πως οι συνολικές πωλήσεις του franchise έφταναν τα 11 εκατομμύρια. Έπειτα, το 2019, η σειρά είχε πετύχει το ορόσημο των 12 εκατομμύριων. Αυτό σημαίνει πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία και μάλιστα το 20% των συνολικών πωλήσεων προέρχεται από τα δύο μόλις τελευταία χρόνια, χάρη και στην έντονη προώθηση για την επέτειο των 15 χρόνων του franchise.

Πρόκειται για μια μεγάλη ανατροπή, αφού μέχρι πρότινος θεωρούνταν πως η δημοτικότητα της σειράς βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία σε σχέση με τη συνολική ανάπτυξη της βιομηχανίας.

Η SEGA αποδίδει την ανάκαμψη στον niche χαρακτήρα των παιχνιδιών και στην αφοσίωσή τους στην απεικόνιση της ιαπωνικής κουλτούρας. Πλέον το niche στοιχείο έχει γίνει selling point, παρόλο που αρχικά θεωρούνταν ότι μια τέτοια απόπειρα δε θα γνώριζε ποτέ επιτυχία στο κοινό της Δύσης. Η αναφορά των οικονομικών της εταιρίας σημειώνει επίσης ότι οι χρήστες από το εξωτερικό έχουν σε μεγάλη υπόληψη τα Yakuza, όπως και τα Persona.

Τέλος, η αναφορά επισημαίνει παρ’ όλ’ αυτά πως τα Yakuza είναι niche παιχνίδια για niche κοινό. Γι’ αυτό, το επιχειρηματικό μοντέλο που θα ακολουθεί η σειρά στο μέλλον βασίζεται στην κυκλοφορία σε πολλαπλές πλατφόρμες και υπηρεσίες, με έμφαση στην ψηφιακή διανομή, έτσι ώστε να μπορεί να φτάσει ευκολότερα στα χέρια των παικτών παγκοσμίως.

 

 

Tags: