Ο Uri Geller έλυσε τις διαφορές του με τη Nintendo 20 χρόνια μετά

Και ζητά συγνώμη από τους fans
29 Νοεμβρίου 2020 15:11
Ο Uri Geller έλυσε τις διαφορές του με τη Nintendo 20 χρόνια μετά

Ναι, καλά διαβάσατε. Είκοσι χρόνια μετά, ο «μάγος» Uri Geller που είναι μεταξύ άλλων ευρέως γνωστός για το λύγισμα των κουταλιών, δίνει την άδεια στη Nintendo να ξαναχρησιμοποιήσει τον χαρακτήρα Kadabra στο Pokémon Trading Card Game.  

Για όσους δε γνωρίζουν, ο διάσημος «θαυματοποιός» είχε μηνήσει το 2000 τη Nintendo εξαιτίας της ομόηχης ρίζας του 'Kadabra' στα Ιαπωνικά. Στην χώρα του ανατέλλοντος ήλιου, το «Kadabra» σε ορισμένες παραλλαγές περιλαμβάνει τις λέξεις Yungerer και Yungeller, οι οποίες μοιάζουν ηχητικά και οι δύο με το Geller και φυσικά δεν είναι οι μοναδικές ομοιότητες.

Η συγκεκριμένη κάρτα μπορεί να χρησιμοποιήθηκε τελευταία φορά το 2003, όμως όπως φαίνεται η επιθυμία των παικτών έγινε επιτέλους πραγματικότητα, με τον ίδιο τον Geller να απολογείται δημόσια στο Twitter.

Μιλώντας στο TheGamer σχετικά με αυτή του την απόφαση, δήλωσε πως ένας πολύ σημαντικός λόγος ήταν οι τόνοι των emails που πήρε και συνεχίζει να παίρνει από fans όλα αυτά τα χρόνια. Συνεχίζοντας, είπε πως από την μεριά του έστειλε ένα σχετικό email σε δυο εκπρόσωπους της Nintendo, μέσα από τα οποία δίνει ξανά την άδεια να χρησιμοποιήσουν την κάρτα. Το αν και πότε, όπως λέει, θα χρησιμοποιηθεί, εξαρτάται πλέον από την εταιρία.