Στα σκαριά ένα multiplayer Metro; H 4A Games ανοίγει τα χαρτιά της

Μιλώντας παράλληλα και για νέα IPs
27 Νοεμβρίου 2020 12:15
Στα σκαριά ένα multiplayer Metro; H 4A Games ανοίγει τα χαρτιά της

Στο πλαίσιο της δέκατης επετείου από την κυκλοφορία του Metro 2033, η 4A Games γιορτάζοντας το γεγονός άνοιξε τα χαρτιά της σχετικά με το μέλλον του franchise. Αναλυτικότερα, σε ένα blog post μίλησε για τα σχέδιά της, τα οποία συμπεριλαμβάνουν ένα νέο IP, μια ολοκαίνουργια multiplayer εμπειρία στο σύμπαν του Metro, αλλά και ένα δωρεάν next-gen update για το Metro Exodus.

Στο πλαίσιο αυτό, η 4A επιβεβαίωσε ξανά πως ένα νέο παιχνίδι Metro για το PC και τις next-gen κονσόλες βρίσκεται υπό ανάπτυξη, όμως προς το παρόν δεν επιθυμεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Ωστόσο, έκανε ένα μικρό tease, λέγοντας πως η μηχανή του παιχνιδιού έχει αναμορφωθεί στοχεύοντας στην απόδοση, ώστε να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο τη δύναμη και γενικά το hardware των νέων κονσόλων.

Παράλληλα, το στούντιο ανάφερε πως εξερευνά διάφορα multiplayer concepts πάνω στο σύμπαν του Metro κι για το λόγο αυτό, συνεργάζεται με τους δημιουργούς του World War Z, Saber Interactive. Όπως εξηγεί, πάντα είχαν τη φιλοδοξία για κάτι τέτοιο, όμως ποτέ μέχρι τώρα δεν το είχαν δοκιμάσει.

Θα χρειαστούμε μια αφοσιωμένη ομάδα από βετεράνους που θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στο online κομμάτι. Αυτό ακριβώς αντιπροσωπεύει η συνεργασία μας με την Saber Interactive. Η πολύχρονη εμπειρία της και η τεχνογνωσία της θα μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε την φιλοδοξία μας.  Ξέρουμε ότι υπάρχει μια ανησυχία από τους fans μας όποτε ακούν για multiplayer. Σας διαβεβαιώνουμε όμως ότι δεν το κάνουμε επειδή πρέπει να ακολουθήσουμε την τάση, ούτε απλά πρέπει να «τσεκαριστούν» κάποια κουτάκια. Μη σας γελά το γεγονός όμως, γιατί συνεχίζουμε να είμαστε αφοσιωμένοι ώστε να φέρουμε περισσότερες single-player και story-driven εμπειρίες στο σύμπαν του Metro.

Η 4A ξεκαθαρίζει στο post της πως τίποτα από τα παραπάνω δεν επιβεβαιώνει πως το επόμενο Metro θα είναι μόνο multiplayer ή ότι θα περιλαμβάνει single-player και multiplayer στο ίδιο πακέτο. Τελειώνοντας, αναφέρει πως ενώ αναμενόμενα θα δουλεύουν για πολλά χρόνια ακόμα πάνω στο franchise του Metro, θέλουν να επεκταθούν και να εξερευνήσουν νέα μονοπάτια με καινούργια IPs.

Για ό,τι νεότερο σχετικά με το μέλλον του Metro, μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.