Το PS5 τρέχει καλύτερα από το Xbox Series X και το Dirt 5 – Digital Foundry

Αλαλούμ με τα πρώτα συγκριτικά
22 Νοεμβρίου 2020 11:32
Το PS5 τρέχει καλύτερα από το Xbox Series X και το Dirt 5 – Digital Foundry

Όπως έγκυρα σας είχαμε μεταφέρει πριν αρκετές ημέρες, το PlayStation 5 φαίνεται πως αποδίδει καλύτερα από το Xbox Series X στα πρώτα multiplatform παιχνίδια της γενιάς. Συγκεκριμένα, τo Digital Foundry συνεχίζει τις συγκρίσεις μεταξύ των δύο κονσολών και τώρα κάτω από το μικροσκόπιο βρέθηκε το Dirt 5. Ο εν λόγω τίτλος έχει τρία modes, τα Image Quality Mode, Resolution Mode και Performance Mode.

Ξεκινώντας με το Image Quality Mode, όλες οι κονσόλες στοχεύουν το 4K με δυναμική ανάλυση που κυμαίνεται από 1440p σε 4K. Ο στόχος των 60FPS επιτυγχάνεται κατά βάση και από τα δύο συστήματα, ωστόσο τα γραφικά είναι καλύτερα στο PS5, το οποίο πετυχαίνει υψηλότερες αναλύσεις κατά μέσο όρο, ενώ συγχρόνως έχει και καλύτερο texture filtering.

Στο Resolution Mode βλέπουμε την καλύτερη απόδοση και από τις δύο κονσόλες, πετυχαίνοντας συνήθως το στόχο του 4K με σταθερό framerate.

Το Performance Mode στοχεύει τα 120FPS με Dynamic ανάλυση που κυμαίνεται από 900p μέχρι 1440p κατά μέσο όρο στα PS5 και Xbox Series X. Όπως επισημαίνεται από το μέσο, μάλλον υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα με την Xbox έκδοση, αφού τα επίπεδα λεπτομέρειας είναι δραματικά καλύτερα στο PS5 σε αυτό το mode. Η λεπτομέρεια στα αμάξια, στο περιβάλλον και στα φυτά είναι σημαντικά μειωμένη στην Xbox έκδοση. Συνολικά το mode είναι αρκετά ομαλό όσον αφορά την απόδοση, με μικρές πτώσεις στο PS5. Η Xbox έκδοση επωφελείται αρκετά από το VRR στην προκειμένη περίπτωση.

Παρακάτω ακολουθούν δύο εικόνες που δείχνουν τα προβλήματα της Xbox έκδοσης στο εν λόγω mode:

Αξίζει να σημειωθεί πως ο John Linneman του Digital Foundry ενημέρωσε τους developers του παιχνιδιού για τα ευρήματά του. Έτσι, λοιπόν, η ομάδα αναγνώρισε πως η εικόνα που παρουσιάζεται στο βίντεο δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα και ήδη ένα update είναι καθοδόν για να διορθώσει τα περισσότερα θέματα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το σχετικό tweet του που επισημαίνει την απάντηση ενός υψηλόβαθμου μέλους της ομάδας ανάπτυξης.

Ακολουθεί το συγκριτικό βίντεο.