Το Assassin's Creed Valhalla τρέχει καλύτερα στο PS5 από το Xbox Series X - Digital Foundry

Ο τίτλος της Ubisoft κάτω από το μικροσκόπιο
19 Νοεμβρίου 2020 09:31
Το Assassin's Creed Valhalla τρέχει καλύτερα στο PS5 από το Xbox Series X - Digital Foundry

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν μερικά εικοσιτετράωρα, μερικά από τα πρώτα cross-gen παιχνίδια φαίνεται πως για κάποιο λόγο αποδίδουν χειρότερα στο Xbox Series X. Πλέον οι εμπειρογνώμονες του Digital Foundry έρχονται να προσφέρουν το δικό τους λιθαράκι στη συζήτηση, με την πρώτη αναλυτική σύγκριση του Assassin's Creed Valhalla μεταξύ των PS5 και Xbox Series X εκδόσεων.

Ξεκινώντας με τον τομέα των γραφικών, το Digital Foundry ανακάλυψε πως το παιχνίδι έχει πρακτικά ολόιδια γραφικά, με πανομοιότυπα settings και στις δύο κονσόλες. Τα LODs, τα textures, τα μοντέλα των χαρακτήρων, όλα είναι ολόιδια. Το παιχνίδι κάνει χρήση Dynamic 4K ανάλυσης με temporal upsampling. Η χαμηλότερη ανάλυση που εντοπίστηκε και στις δύο κονσόλες είναι 1440p. Με εξαίρεση μια σκηνή που το PS5 έτρεχε με ελαφρώς μεγαλύτερη ανάλυση, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Digital Foundry, οπτικά το παιχνίδι δεν έχει διαφορές σε καμία από τις δύο next-gen κονσόλες.

Περνώντας στην απόδοση, η ιστορία αλλάζει. Το PlayStation 5 φαίνεται πως αποδίδει καλύτερα από το Xbox Series X και μπορεί να διατηρήσει σταθερότερα τον στόχο των 60FPS. Το Digital Foundry ανακάλυψε πολλαπλές σκηνές που το framerate ήταν ασταθές στο Series X, χωρίς να συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στο PS5. Αυτό μάλιστα έχει ως αποτέλεσμα, οι παίκτες στο Xbox Series X να βλέπουν έντονο tearing ακόμα και στο κέντρο της οθόνης.

Στο χειρότερο σενάριο που μπόρεσε να βρει το μέσο, η απόδοση στο Xbox Series X έπεσε στα 47FPS περίπου, ενώ το PS5 έχασε μόλις μερικά frames, μένοντας κατά βάση σταθερά στα 60FPS.

Τέλος, σημειώνεται πως το πρόβλημα του tearing πρακτικά δεν υφίσταται για όσους έχουν τηλεοράσεις ή οθόνες με Variable Refresh Rate, ένα χαρακτηριστικό που διαθέτει για την ώρα μόνο η Xbox πλατφόρμα. Αυτό κάνει την κατάσταση καλύτερη για αυτή τη μερίδα των παικτών, αλλά σίγουρα ο αριθμός των κατόχων τέτοιων τηλεοράσεων είναι περιορισμένος.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό βίντεο του Digital Foundry μέσα από τον player που ακολουθεί.