«Τα €80 είναι δίκαιη τιμή για τα παιχνίδια» - Νέες δηλώσεις από το PlayStation

Ο Jim Ryan παίρνει θέση
18 Νοεμβρίου 2020 13:08
«Τα €80 είναι δίκαιη τιμή για τα παιχνίδια» - Νέες δηλώσεις από το PlayStation

Ένα από το πιο πολυσυζητημένα θέματα στους gaming κύκλους τον τελευταίο καιρό είναι η αύξηση των τιμών των παιχνιδιών στη νέα γενιά κονσολών. Εταιρίες όπως η Activision και η Take-Two έχουν πραγματοποιήσει την μετάβαση στο μοντέλο των €80 για την Ευρώπη, ενώ το ίδιο αποφάσισε και η Sony.

Έτσι, διάφορα από τα first-party παιχνίδια του PlayStation 5, όπως για παράδειγμα το Demon’s Souls, έχουν έρθει στην ευρωπαϊκή αγορά έναντι €80. Θέλοντας να μάθει το σκεπτικό πίσω από την απόφαση της Sony, το μέσο The Telegraph μίλησε με το αφεντικό του PlayStation και στο πλαίσιο μιας εκτενούς συνέντευξης, ο Jim Ryan τοποθετήθηκε επίσημα.

Το Demon’s Souls έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης τα €80 στο PS5 – ένα πολύ μεγαλύτερο πόσο σε σύγκριση με αυτό που έχουν συνηθίσει να πληρώνουν οι gamers για τα PS4 παιχνίδια. Πιστεύετε πως αυτή είναι μια δίκαιη τιμή για ένα βιντεοπαιχνίδι;

Ναι, ναι, το πιστεύω. Αρκεί να μετρήσεις τις ώρες ψυχαγωγίας που σου προσφέρει ένα παιχνίδι, όπως για παράδειγμα το Demon’s Souls, σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη μορφή ψυχαγωγίας. Νομίζω ότι είναι μια πολύ απλή σύγκριση που μπορεί να κάνει κάποιος.

Στη συνέχεια, το υψηλόβαθμο στέλεχος σχολίασε και τις φήμες που ήθελαν τη Sony να εξετάζει ακόμη μεγαλύτερες τιμές, πριν καταλήξει στα €80.

Μπορώ να πω πως το ρεπορτάζ που έλεγε ότι εξετάζαμε υψηλότερες τιμές για τα first-party παιχνίδια μας είναι κατηγορηματικά λάθος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αρχική συνέντευξη αναφερόταν στις τιμές των £70 που ισχύουν για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Η αύξηση, ωστόσο, ισχύει και για τη χώρα μας, οπότε γίνεται χρήση των τοπικών τιμών στο παραπάνω μεταφρασμένο απόσπασμα για λόγους ευκολίας.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την αρχική συνέντευξη του Jim Ryan, πατώντας εδώ.