Η Koei Tecmo Games στο δυναμικό της Microsoft;

Η «κάνουλα» των δολαρίων συνεχίζει να ρέει
10 Νοεμβρίου 2020 11:33
Η Koei Tecmo Games στο δυναμικό της Microsoft;

Δεν είναι μυστικό πως η Ιαπωνία εδώ και δεκαετίες αποτελεί ένα απόρθητο φρούριο για την Microsoft και το Xbox, με ετήσιες πωλήσεις που φτάνουν μόλις μερικές χιλιάδες κομμάτια. Το 2019 χαρακτηριστικά, το Xbox One κατάφερε να πουλήσει στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου μόλις 140,700 μονάδες.

Ωστόσο, η Microsoft φάνηκε ότι έχει αλλάξει ρότα στη νέα γενιά, εξοπλίζοντας το gaming τμήμα της με αγορές τεράστιων ονομάτων του χώρου, όπως η πρόσφατη εξαγορά της ZeniMax με κόστος $7,5 δις. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, η «κάνουλα» των δολαρίων προφανώς συνεχίζει ακόμα να ρέει άφθονη για το gaming τμήμα της εταιρίας, όντας αποφασισμένη να διεισδύσει σε μια από τις δυσκολότερες αγορές, αγοράζοντας ιαπωνικά στούντιο.

Η Microsoft, φαίνεται πως έχει ήδη προσεγγίσει αρκετά ιαπωνικά στούντιο. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Koei Tecmo Games, Hisashi Koinuma, αποκάλυψε πως ο αμερικάνικος κολοσσός πλησίασε την εταιρία, με στόχο να κλείσουν μαζί μια πιθανή συμφωνία. Προς το παρόν δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι, όμως οι οιωνοί είναι αρκετά θετικοί και από τις δυο μεριές. Όπως εξηγεί στο Bloomberg, ο επικεφαλής του Xbox στην Ασία, Jeremy Hinton, η Microsoft είναι πάντοτε ανοιχτή σε συζητήσεις με δημιουργούς, υπό την προϋπόθεση βέβαια πως είναι κατάλληλοι για την εταιρεία.

Για οτιδήποτε νεότερο σχετικά με το θέμα παραμείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.