Sony: Η μη συμβατότητα του P.T. στο PS5 ήταν απόφαση της Konami

Η εκδότρια εταιρία βάζει το τελικό καρφί
08 Νοεμβρίου 2020 17:18
Sony: Η μη συμβατότητα του P.T. στο PS5 ήταν απόφαση της Konami

Όπως φαίνεται, οι fans των horror παιχνιδιών μάλλον πρέπει να πάρουν απόφαση πως δεν θα ξαναπαίξουν το θρυλικό demo του Silent Hills, γνωστό και ως P.T. (Playable Teaser). Όπως επιβεβαίωσε στο Twitter η Konami πρόσφατα, οι κάτοχοι του PS5 δεν θα μπορούν να το κατεβάσουν, αφού έχει διαγραφεί μόνιμα από το PS Store μετά την ακύρωση του project.

Μπορεί βέβαια να μην υπάρχει πλέον η δυνατότητα να το ξανακατεβάσει κάποιος από το Store, ωστόσο αρκετοί παίκτες είχαν διατηρήσει την ελπίδα τους πως θα μπορούσαν το παίξουν στη νέα κονσόλα μέσω του backward compatibility, αν απλά μετέφεραν το αρχείο από τον σκληρό δίσκο του PS4 στο PS5. Όπως, λοιπόν, μεταφέρει το Polygon, το PT σύμφωνα με δοκιμές που έκαναν, έπαιξε κανονικά στο PlayStation 5.

Η Konami, βέβαια, έχει άλλα σχέδια, αφού από τις 12 Νοεμβρίου που το PS5 θα κυκλοφορήσει στην αγορά, το υποχρεωτικό update της κονσόλας όχι μόνο θα κλειδώσει τη συμβατότητα με το παιχνίδι, αλλά θα απορρίπτει κάθε απόπειρα μεταφοράς των αρχείων του από εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Όπως επίσημα δήλωσε και η ίδια η Sony, η απόφαση για το μπλοκάρισμα του P.T. προήλθε από την ίδια την Konami, η οποία κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα.