"Ζαλίζουν" οι πωλήσεις του GTA V – Επίσημα νούμερα και για το Red Dead Redemption 2  

Τεράστια τα κέρδη από τα microtransactions

"Ζαλίζουν" οι πωλήσεις του GTA V – Επίσημα νούμερα και για το Red Dead Redemption 2

Σε μια πρόσφατη αναφορά των οικονομικών της, η Take-Two, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διανομή την Rockstar Games και την 2K Games, μίλησε για τα νούμερα των Red Dead Redemption 2 και Grand Theft Auto V, που ομολογουμένως ζαλίζουν.

Πιο αναλυτικά, το ποσοστό από τα κέρδη που αντιστοιχεί στην εκδότρια εταιρία, για το RDR 2 -δηλαδή πόσα χρήματα κέρδισε η εκδότρια από το παιχνίδι-  σημείωσαν 123% άνοδο κατά τη διάρκεια του τριμήνου Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. Γεγονός, που μεταφράζεται σε αύξηση των πωλήσεων του παιχνιδιού κατά 106%, ενώ κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου οι νέοι παίκτες αυξήθηκαν κατά 47%.

Επιπλέον, οι πωλήσεις των microtransaction του Red Dead Online, τις οποίες αναφέρει ως "επαναλαμβανόμενες καταναλωτικές δαπάνες", αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 96%, υπερβαίνοντας κάθε προσδοκία. Συνολικά, έως σήμερα το Red Dead Redemption II, έχει πουλήσει 34 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ αναμένεται να πουλήσει ακόμα περισσότερα στο μέλλον, καθώς όπως τονίζει ετοιμάζει περισσότερα πράγματα γι’ αυτό.

Περνώντας τώρα στο GTA V και στο GTA Online, τα κέρδη από τα microtransaction ξεπέρασαν επίσης τις προσδοκίες της εταιρίας, όπου με βάση τους ενεργούς και νέους παίκτες σημείωσε το καλύτερο τρίμηνο στη διάρκεια ζωής του. Παρά την ηλικία του, η εταιρία δεν προβλέπει επιβράδυνση στα εν λόγω κέρδη, λέγοντας μάλιστα πως μετά το update που έρχεται, περιμένει να σπάσει νέο ρεκόρ, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, αλλά η διοίκηση επισήμανε ότι το επικείμενο update θα περιλαμβάνει μια καινούργια περιοχή, η οποία θα φέρει φρέσκια τροπή στην ήδη υπάρχουσα αγαπημένη εμπειρία.

Το GTA Online πιθανότατα θα δει μια ακόμα μεγαλύτερη άνοδο, καθώς η Rockstar ετοιμάζει μια αυτόνομη δωρεάν έκδοση στο PS5, η οποία αργότερα θα έρθει και στα Xbox Series X | S. Σε εξέλιξη επίσης είναι και μια νέα έκδοση του GTA V για τις next-gen κονσόλες το 2021, κάτι που αναμενόμενα θα εκτοξεύσει περισσότερο τις πωλήσεις του τίτλου, οι οποίες πλέον αγγίζουν το ασύλληπτο νούμερο των 135 εκατομμυρίων αντιτύπων.

Ροη ειδησεων