Το 2020 "χτυπά την πόρτα" της Ubisoft - Χάκαραν τον κώδικα του Watch Dogs: Legion

Η ειρωνεία του να διαρρέει απο hackers ένα παιχνίδι με θέμα...τους hackers
04 Νοεμβρίου 2020 13:55
Το 2020 "χτυπά την πόρτα" της Ubisoft - Χάκαραν τον κώδικα του Watch Dogs: Legion

Το 2020 είναι αδιαμφισβήτητα από τις πιο «περίεργες» χρονιές με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και όπως όλα δείχνουν, χτύπησε και την πόρτα της Ubisoft. Στα φώτα της δημοσιότητας ήρθε μια είδηση που αναφέρει ότι μια ομάδα ransomware hackers ονόματι, “Egregor”, χάκαραν το Watch Dogs: Legion και συγκεκριμένα τον πηγαίο κώδικά του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ZDNet, τον περασμένο μήνα οι Egregor βρήκαν «παραθυράκι» και χάκαραν το δημοφιλές παιχνίδι της Ubisoft, αποκτώντας έγγραφα και πρόσβαση σε εσωτερικά δίκτυα της γαλλικής εταιρίας και της Crytek. Όπως μάθαμε από το DSOGaming, η Egregor φαίνεται πως υπέκλεψε τον πηγαίο κώδικα του Watch Dogs: Legion και τον διέρρευσε στο διαδίκτυο. Λέγεται ότι τα αρχεία φτάνουν σε μέγεθος τα 560GB. Αυτό, φυσικά, θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία mods, καθώς και στην πειρατεία του τίτλου.

Επίσης, η Crytek φαίνεται να «χτυπήθηκε» ακόμη πιο σκληρά, καθώς έγγραφα από παιχνίδια που βρίσκονται υπό ανάπτυξη, όπως τα Crysis Next, Crysis VR, remasters των Crysis 2 και Crysis 3 αλλά και ένα νέο Ryse, έχουν «κλαπεί», μαζί με πόρους και πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη των Arena of Fate και Warface. 

Μέχρι στιγμής ούτε η Ubisoft, αλλά ούτε και η Crytek έχουν προβεί σε επίσημες δηλώσεις.