Η Bethesda ετοιμάζει νέα μηχανή γραφικών για το The Elder Scrolls 6

«Ανυπομονούμε για την αντίδραση των παικτών»
03 Νοεμβρίου 2020 10:02
Η Bethesda ετοιμάζει νέα μηχανή γραφικών για το The Elder Scrolls 6

Κοινός πόθος όπως είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια ανάμεσα στους fans της Bethesda, είναι η εταιρία να προχωρήσει επιτέλους σε μια νέα μηχανή γραφικών για τα παιχνίδια της. Η επιθυμία αυτή, λοιπόν, φαίνεται επιτέλους να γίνεται πραγματικότητα, καθώς όπως ανακοίνωσε το «αφεντικό» της εταιρίας, Todd Howard, μέσω ενός event, εργάζονται ήδη πάνω σε μια νέα μηχανή, την οποία θα χρησιμοποιήσουν στα Starfield και The Elder Scrolls 6.

Ο ίδιος τονίζει μάλιστα, πως η μετάβαση θα είναι η μεγαλύτερη που έχουμε δει -ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό- απ’ ότι η αντίστοιχη από το Morrowind στο Oblivion. Επίσης, όπως αναφέρει έχει επενδύσει τα μέγιστα στην εν λόγω μηχανή, απασχολώντας περισσότερα άτομα από κάθε άλλη φορά, φροντίζοντας παράλληλα να διατηρήσει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που οι παίκτες αγάπησαν, συμπεριλαμβανομένων την υποστήριξη mods και τη γενική προσέγγιση στο open world περιβάλλον. Εκτός από τα πάραπάνω, επισημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε τεράστιες επιπλέον αλλαγές.

Δε θέλω να πω πολλά πράγματα, ωστόσο πρόκειται για μια σημαντική αναθεώρηση που μεταξύ άλλων έχει να κάνει με το rendering, το animation κ.α. Η ανάπτυξή της μας πήρε πολύ περισσότερο χρόνο απ’ ότι νομίζαμε, όμως είμαστε σίγουροι πως θα ενδυναμώσει την εμπειρία του επερχόμενου Starfield και του The Elder Scrolls 6. Πιστεύω πως το αποτέλεσμα που θα δει ο κόσμος στην οθόνη θα τους κάνει τόσο χαρούμενους όσο είμαστε κι εμείς.

Όσο για το πότε θα δούμε τους καρπούς της δουλειάς τους, ο Howard είπε πως πρέπει να κάνουμε υπομονή, καθώς δεν επιθυμούν να αποκαλύψουν κάτι που θα απέχει μεγάλο χρονικό διάστημα από την κυκλοφορία. Όπως τόνισε, προτιμά για παράδειγμα να κάνει κάτι αντίστοιχο με το Fallout 4 που ανακοινώθηκε καλοκαίρι στην E3 και κυκλοφόρησε Νοέμβριο, παρά να ξοδεύει πόρους και χρόνο σε trailers και demos. Στόχος πλέον είναι να επικεντρωθούν αμιγώς στην ανάπτυξη και να ετοιμάσουν ένα μεγάλο demo όταν έρθει η ώρα.

Για ό,τι νεότερο σχετικά με την Bethesda, μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com. Μέχρι τότε, δείτε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις του δημιουργού παρακάτω.