Το ορχηστρικό soundtrack του Demon's Souls θα σας κάνει την τρίχα…κάγκελο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακούστε το πρώτο δείγμα
31 Οκτωβρίου 2020 08:28
Το ορχηστρικό soundtrack του Demon's Souls θα σας κάνει την τρίχα…κάγκελο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη επιστροφή του Demon's Souls φτάνει προς το τέλος της, αφού έχουν απομείνει μόλις λίγες ημέρες για την κυκλοφορία του launch τίτλου του PS5. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, το PlayStation δημοσίευσε ένα νέο βίντεο που μας δίνει μια πρώτη γεύση από το ορχηστρικό soundtrack του παιχνιδιού.

Αδιαμφισβήτητα, πέρα από τα πανδύσκολα bosses και το αλληλένδετο game design και η μουσική είναι ένα πυλώνας της εμπειρίας των Souls παιχνιδιών. Ο παραγωγός της μουσικής του remake, λοιπόν, Peter Scatturo, είχε το δύσκολο έργο να εκμοντερνιστεί το soundtrack, ενώ ταυτόχρονα μένει πιστός στο πρωτογενές υλικό. Αυτό είναι ένα από τα θέματα που αναλύονται στο εν λόγω behind the scenes βίντεο.

Παράλληλα, το soundtrack του παιχνιδιού θα έχει και κάποιες νέες επιρροές. Για παράδειγμα, ο ενορχηστρωτής Jim Fowler αναφέρει το Bloodborne ως σημαντική επιρροή, τουλάχιστον όσον αφορά την «κλίμακα του ήχου». Τα πάντα στο Demon’s Souls ακούγονται ‘μεγάλα’. Υπάρχουν τεράστιες χορωδίες και τμήματα με πάρα πολλά πνευστά και έγχορδα, με 120 μουσικούς να παίζουν ταυτόχρονα.

Μαζί με το βίντεο που ακολουθεί παρακάτω, η Sony ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει το soundtrack του Demon’s Souls σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες στις 26 Νοεμβρίου. Λίγο αργότερα θα κυκλοφορήσει και σε CD και σε βινύλιο.