Ο ανεμιστήρας του PS5 θα βελτιώνεται με online updates

Η Sony αποκαλύπτει νέες πληροφορίες για την κονσόλα
20 Οκτωβρίου 2020 13:02
Ο ανεμιστήρας του PS5 θα βελτιώνεται με online updates

Φαίνεται πως η Sony έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο σύστημα ψύξης του PlayStation 5, στοχεύοντας στην αποτελεσματική λειτουργία της κονσόλας, παράγοντας τον λιγότερο δυνατό θόρυβο. Τώρα, o Yasuhiro Ootori, VP of mechanical design στη Sony Interactive Entertainment, αποκάλυψε μια νέα ενδιαφέρουσα πληροφορία.

Όπως είχαμε δει στο σχετικό βίντεο αποσυναρμολόγησης, στο πάνω μέρος του PS5 υπάρχει ένας ανεμιστήρας που φέρνει και από τις δύο πλευρές του αέρα στο εσωτερικό της κονσόλας. Η διάμετρός του είναι 120 χιλιοστά και το πάχος του 45 χιλιοστά. Για να ελέγχει τις στροφές του, η κονσόλα είναι εξοπλισμένη με έναν αισθητήρα θερμοκρασίας μέσα στον κεντρικό επεξεργαστή (APU στη συγκεκριμένη περίπτωση) και τρεις ακόμα αισθητήρες στην κεντρική πλακέτα.

Μιλώντας στο Ιαπωνικό μέσο 4Gamer.net και όπως μεταφέρει το Eurogamer, ο Ootori αποκάλυψε πως η Sony θα βελτιώσει την συμπεριφορά του ανεμιστήρα με την πάροδο του χρόνου, μέσα από online updates. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

Διάφορα παιχνίδια θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον και δεδομένα σχετικά με τη συμπεριφορά του APU στο κάθε παιχνίδι θα συγκεντρώνονται. Σχεδιάζουμε να βελτιώσουμε τον έλεγχο του ανεμιστήρα με βάση αυτά τα δεδομένα.

Αυτό θυμίζει κατά κάποιον τρόπο τα fan profiles που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι PC gamers για το hardware τους. Με απλά λόγια, το PS5 θα μπορεί να αυξήσει τις στροφές του ανεμιστήρα του αν κάποιο παιχνίδι ζορίζει την κονσόλα για μεγάλο χρονικό διάστημα ή το αντίστροφο.

Αυτό σημαίνει πως με την πάροδο του χρόνου το PS5 ενδεχομένως θα γίνει πιο ήσυχο, αφού ο ανεμιστήρας του θα ανεβάζει στροφές μόνο όταν πραγματικά χρειάζεται, με βάση τα δεδομένα που θα συλλέγει η Sony για τη συμπεριφορά της κονσόλας από διάφορους χρήστες.