Ο Shinji Mikami των Resident Evil γιορτάζει τα 30 χρόνια της καριέρας του (ΒΙΝΤΕΟ)

Μοιράζοντας τις σκέψεις του για το παρελθόν και το μέλλον
20 Οκτωβρίου 2020 11:41
Ο Shinji Mikami των Resident Evil γιορτάζει τα 30 χρόνια της καριέρας του (ΒΙΝΤΕΟ)

Όσοι είναι λάτρεις των survival horror παιχνιδιών, αναμφίβολα γνωρίζουν καλά τον Shinji Mikami. Ο δημιουργός της σειράς Resident Evil και κατ’ επέκταση των survival horror games, ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της βιομηχανίας κατά γενική ομολογία, γιορτάζει τα 30 χρόνια καριέρας του και μοιράστηκε σε ένα ντοκιμαντέρ τις σκέψεις του για το παρελθόν και το μέλλον του franchise, καθώς και του genre γενικότερα.

Μάλιστα, στο βίντεο αυτό περιγράφει το πως εισήλθε στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, ενώ μιλά και για άλλα franchises που πέρασαν από τα χέρια του, όπως το Dino Crisis. Η συνέντευξη, η οποία διαρκεί 36 λεπτά, ρίχνει άπλετο φως στη σύλληψη της ιδέας, τις επιρροές, τις δυσκολίες, τα ρίσκα, αλλά και την προβληματική παρέμβαση των producers στα projects των δημιουργών. Επί του θέματος τόνισε πως η θέση τους ναι μεν είναι σημαντική, αλλά πρέπει να μένουν στο παρασκήνιο, αφήνοντας τους δημιουργούς να υλοποιήσουν τις ιδέες τους, όπως τις έχουν οραματιστεί.

Παράλληλα, μιλά για την action στροφή που πήρε η σειρά Resident Evil με το τέταρτο κεφάλαιο, αλλά και για την ενδιαφέρουσα προοπτική του Resident Evil 7 να επικεντρωθεί στον ανθρώπινο φόβο. Ο ίδιος, ωστόσο, όπως λέει αρέσκεται στον «παραδοσιακό» τρόμο των τεράτων, τα οποία θεωρεί βασικό στοιχείο στα horror games, παρομοιάζοντάς τα με το ρύζι στην Ιαπωνική κουζίνα.

To βίντεο της συνέντευξης του Mikami, το οποίο αποτελεί το πρώτο από τα δυο μέρη (το δεύτερο έρχεται στις 29 Οκτωβρίου), ανήκει στην Archipel Caravan που έχει δημιουργήσει ντοκιμαντέρ για διάφορους Ιάπωνες δημιουργούς, όπως οι Kazutaka Kodaka (Danganronpa), Saori Kobayashi (Panzer Dragoon), αλλά και για άλλους που θα αναρτηθούν στο μέλλον.

Περισσότερα για τη σύλληψη της ιδέας και την παραγωγή της θρυλικής survival horror σειράς, μπορείτε να διαβάσετε στο ειδικό αφιέρωμα των Unboxholics για τα Resident Evil πατώντας εδώ κι εδώ. Δείτε το βίντεο της συνέντευξης στον player που ακολουθεί.