Xbox αποκλειστικότητα το The Elder Scroll 6; - Microsoft: «Δε χρειαζόμαστε το PlayStation»

Νέες δηλώσεις μετά τη γιγαντιαία εξαγορά
17 Οκτωβρίου 2020 09:59
Xbox αποκλειστικότητα το The Elder Scroll 6; - Microsoft: «Δε χρειαζόμαστε το PlayStation»

Πριν μερικές εβδομάδες, το Xbox ταρακούνησε τη gaming βιομηχανία, ανακοινώνοντας την εξαγορά της Bethesda έναντι 7.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως είναι λογικό, αυτή η τεράστιας κλίμακας εξαγορά δημιούργησε και πολλές απορίες για τους gamers, με τη επικρατέστερη να αφορά τη μοίρα των παιχνιδιών της, όπως τα DOOM, Elder Scrolls και Wolfenstein, στις άλλες πλατφόρμες. Τώρα, ο Phil Spencer, επικεφαλής του gaming στη Microsoft, ήρθε να μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Kotaku απάντησε καταφατικά πως η Microsoft δε χρειάζεται να κυκλοφορήσει κανένα παιχνίδι της Bethesda στις PlayStation κονσόλες για να βγάλει πίσω τα χρήματά της.

Το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης ακολουθεί παρακάτω.

Είναι δυνατόν να ανακτήσετε μια επένδυση 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν δεν πουλήσετε το Elder Scrolls VI στο PlayStation;

Ναι.

Το δημοσίευμα του Kotaku επισημαίνει πως ο Spencer έδωσε αμέσως την παραπάνω καταφατική απάντηση και στη συνέχεια πρόσθεσε:

Αυτή η συμφωνία δεν έγινε για να στερήσουμε τα παιχνίδια από μια άλλη βάση παικτών με αυτόν τον τρόπο. Πουθενά στην έγγραφα που ετοιμάσαμε δεν αναφέρεται για παράδειγμα: «Πώς μπορούμε να αποτρέψουμε άλλους παίκτες από το να παίξουν αυτά τα παιχνίδια;" Θέλουμε περισσότερος κόσμος να είναι σε θέση να παίζει παιχνίδια, όχι λιγότερος.

Ωστόσο, πρέπει επίσης να αναφέρω, και σου απαντάω ευθέως στην ερώτηση που μου έκανες, όταν σκέφτομαι που παίζει ο κόσμος και τον αριθμό των συσκευών που είχαμε εμείς -και έχουμε το xCloud, το PC, το Game Pass και τις κονσόλες μας-, δεν χρειάζεται να κυκλοφορήσουμε αυτά τα παιχνίδια σε καμία άλλη πλατφόρμα από αυτές που υποστηρίζουμε, έτσι ώστε να κάνουμε τη συμφωνία να δουλέψει για μας. Ότι και αν σημαίνει αυτό.

Οι δηλώσεις του Spencer φαίνεται πως κάνουν την κατάσταση αρκετά πιο ξεκάθαρη. Το υψηλόβαθμο στέλεχος πρακτικά δηλώνει πως δεν θέλει λιγότερος κόσμος να παίξει τα παιχνίδια της Bethesda, ωστόσο θεωρεί πως οι Xbox κονσόλες, το PC, το cloud streaming και το Game Pass είναι αρκετές επιλογές για τους παίκτες και έτσι δε χρειάζεται η κυκλοφορία σε κάποια άλλη πλατφόρμα, όπως για παράδειγμα το PlayStation 5 και το PlayStation 4.